Ahmad Mendes Moreira tekent contract bij Excelsior

8 juli 2019

Ahmad Mendes Moreira speelt de komende twee seizoenen voor Excelsior Rotterdam. De 24-jarige linksbenige aanvaller trainde sinds de eerste training op 26 juni met de selectie mee en verdiende zo een contract bij de club.

Ambitieuze club
,,Dit is heel erg mooi. Ik trainde sinds het begin mee met als insteek om hier te blijven. Excelsior is een ambitieuze club die graag terug wil naar de Eredivisie en daar wil ik graag deel van uitmaken’’, zegt de in Schiedam geboren aanvaller met Guinese roots. ,,Mijn broertje heeft bovendien vijf jaar in de jeugdopleiding van Excelsior gespeeld, dus ik ken de club ook enigszins.’’

Visitekaartje
Na de eerste trainingen maakte Mendes Moreira in het eerste oefenduel tegen IJVV De Zwervers (0-10) meteen vier doelpunten. Ook gaf hij drie assists. ,,Dat was een lekker begin en een goed visitekaartje voor mezelf. Ik heb daar aan de groep, de trainers en de supporters laten zien wat ik kan, al was het dan tegen een derdeklasser. Het was een bewijs van mijn ambities.’’

Eredivisie
Ahmad Mendes Moreira, die eerder speelde voor VVK’68, SC Feyenoord, Excelsior’20 en Excelsior Maassluis, maakte vorig jaar de overstap van Kozakken Boys naar FC Groningen. Daar speelde hij in de eerste seizoenshelft dertien wedstrijden in de Eredivisie. Na de winterstop werden vanwege de tegenvallende resultaten verschillende nieuwe spelers gehaald. Mendes Moreira werd hiervan de dupe en speelde vanaf januari op huurbasis voor Telstar.

Terugkeren
,,Bij Telstar lag na het seizoen ook een contract voor mij klaar, maar ik wilde graag voor een ambitieuzere club in de Keuken Kampioen Divisie spelen. Bij FC Groningen heb ik immers aan de Eredivisie geproefd en daar wil ik graag naar terug. Hetzelfde geldt voor Excelsior, dat na vijf seizoenen Eredivisie natuurlijk niets liever wil dan snel terugkeren op het hoogste niveau.’’

Gedreven groep
,,Bij Excelsior staat nu een ambitieuze en gedreven groep’’, kijkt hij terug op de eerste trainingsweken. ,,Een deel van de groep is intact gebleven en met bijvoorbeeld Joël Zwarts zijn jongens binnengehaald die het hebben laten zien in de Keuken Kampioen Divisie. Met Sander Fischer en Thomas Verhaar zijn ook ervaren spelers aan de selectie toegevoegd. Naar mijn idee staat er een groep die moet kunnen meedraaien in de top 5 en kan spelen om promotie.’’

Laten zien
Promotie moet dan ook het doel zijn van Excelsior, vindt Mendes Moreira. ,,Mijn persoonlijke doel is om een belangrijke bijdrage te leveren aan het team. Ik wil zoveel mogelijk wedstrijden vanaf het begin spelen en bij veel doelpunten betrokken zijn, als aangever of door ze zelf te maken. Vandaag gaan we op trainingskamp en daar heb ik zin in. Trainen, met elkaar praten en doelen stellen. We spelen wedstrijden tegen TOP Oss en Go Ahead Eagles, dus we kunnen laten zien hoe ver we zijn.’’

Terug naar overzicht