Alessandro Damen heeft zin in trainingskamp

4 januari 2016

Alessandro Damen heeft zin in het trainingskamp in Portugal. De doelman staat na acht maanden afwezigheid vanwege een knieblessure eindelijk weer met de groep op het veld. Hij hoopt zo snel mogelijk terug te zijn op zijn oude niveau.

Trainingskamp
,,Ik vind het fijn dat ik gewoon weer kan meedoen met de groep’’, zegt Damen kort voor vertrek naar het trainingskamp. ,,Ik voel me goed en hoop in Portugal alles met de groep mee te kunnen doen. Ik moet echter reëel zijn, ben er acht maanden uit geweest, dus als ik vermoeid raak, moet ik wellicht een stapje terug doen.’’

Slechte timing
Dat geduld kan Damen nog wel opbrengen na acht maanden revalideren. In april vorig jaar raakte hij tijdens een training geblesseerd aan zijn knie. Een operatie volgde. ,,Ik was op dat moment lekker bezig, had een paar wedstrijden op rij gespeeld en het leek erop alsof ik in de basis zou blijven. Wat dat betreft was het een heel slechte timing.’’

Hard werken
,,Ik trainde de afgelopen maanden elke dag met Adrie Poldervaart en voor mijn gevoel vlogen die dagen voorbij’’, kijkt hij terug op zijn revalidatieperiode. ,,Die individuele trainingen waren pittig, Adrie liet me hard werken, maar ik vond dat niet erg. Ik houd van hard trainen en bovendien had ik een doel voor ogen: terugkomen. Dat lukt niet als je er maar voor 80 procent voor gaat.’’

Terugkomen
Fit worden en terugkomen op zijn oude niveau is het doel voor de komende tijd. Met een daadwerkelijk terugkeer onder de lat is hij nog niet bezig: ,,Ik moet keihard blijven werken en dan is het aan de trainer om me terug te halen. Het enige waar ik nu mee bezig ben, is de lijn doortrekken om terug te keren op mijn oude niveau.’’

Wedstrijd
De selectie vliegt vanmiddag richting Portugal. Morgenochtend staat de eerste training gepland in Portimão. De Kralingers spelen tijdens het trainingskamp ook een wedstrijd tegen het Belgische Lierse SK. Dit duel wordt vrijdag om 16.00 uur gespeeld in Estádio Municipal de Albufeira.

 

Banner_Merchandise_V2

Terug naar overzicht