Alessandro Damen vindt vooral het stilzitten vervelend

24 februari 2016

Doelman Alessandro Damen ging vorige week vrijdag onder het mes. Hij werd geopereerd aan zijn linkerknie. Na een zware blessure aan zijn rechterknie, raakte hij tijdens het trainingskamp begin januari opnieuw geblesseerd. Nu aan zijn andere knie. De komende maanden staan voor hem daarom weer in het teken van revalideren.

Operatie
,,De operatie is goed verlopen’’, vertelt Alessandro Damen. ,,De kruisband in mijn linkerknie is vervangen. Er bleek overigens meer schade dan verwacht. Dat is gelukkig achter de rug en nu begint het revalideren. Het is een voordeel dat ik ervaring heb met de oefeningen die ik moet doen. Nadeel is dat ik niet goed kan stil zitten en dat moet ik nu wel. Ik merk dat ik me sneller verveel dan de eerste keer.’’

Trainingskamp
Een klein jaar geleden raakte Damen geblesseerd aan zijn rechterknie. Na een operatie was hij acht maanden zoet met revalideren. Begint dit jaar was hij eindelijk fit, maar tijdens het trainingskamp in Portugal sloeg het noodlot opnieuw toe. ,,Natuurlijk heb ik me afgevraagd waarom dat juist mij overkwam en of ik niet te snel was begonnen? Maar ik was fit en niet vermoeid of zo. Het was gewoon domme pech.’’

Rust houden
De komende zes weken moet hij rust houden en dat is voor Damen de lastigste periode. Hij kijkt nu al uit naar het moment dat hij weer met Adrie Poldervaart het veld op kan: ,,Met keihard trainen heb ik geen probleem. Juist dat stil zitten vind ik vervelend. De tijd kruipt voorbij, terwijl die voor mijn gevoel vliegt op het moment dat ik weer mag gaan trainen.’’

Machteloos
Dat de prestaties van Excelsior de laatste weken tegenvallen, maakt toekijken voor de doelman nog lastiger dan het toch al is. ,,Ik vind het momenteel moeilijk om naar de wedstrijden te kijken. Als het minder gaat, baal ik nog meer dat ik niks kan doen. Je wilt dan zo graag je steentje bijdragen en helpen. Nu voel ik me machteloos en vind ik het heel moeilijk om op de tribune te zitten.’’

Vloek
,,Er lijkt inderdaad wel een vloek te rusten op de keepers’’, stelt Damen, verwijzend ook naar de blessure van zijn collega Filip Kurto. ,,Of misschien ligt het aan mij’’, voegt hij er gekscherend aan toe. ,,De donderdag voor ADO zei ik tegen Filip dat hij die wedstrijd deze keer wel heelhuids moest doorkomen. Vervolgens raakte hij weer geblesseerd. Wat dat betreft zit het inderdaad niet mee.’’

Terug naar overzicht