Arsenio Valpoort tekent contract bij Excelsior Rotterdam

3 september 2019

Excelsior Rotterdam heeft nog een aanvaller aan de selectie toegevoegd. Arsenio Valpoort heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor één jaar met een optie voor nog een seizoen. De 27-jarige aanvaller komt over van het Belgische KSV Roeselare, waar hij zijn contract gisterenavond liet ontbinden. Als alle formaliteiten zijn geregeld, sluit hij donderdag aan voor zijn eerste training.

Gemakkelijker
,,Excelsior is een club met ambities en een club die bij mij past’’, zegt Arsenio Valpoort in een eerste reactie. ,,Ik heb bovendien eerder met Ricardo Moniz gewerkt, dus ik ken zijn visie en werkwijze. In het verleden heeft mij dat enorm geholpen en daarom was die keuze voor mij nu een stuk gemakkelijker. Ik ben nog nooit zo fit geweest als in mijn periode met Ricardo.’’

Werkwijze
Dat was in 2013-2014 bij het Hongaarse Ferencvárosi. ,,Zijn visie is gericht op aanvallen, dus dat is prettig voor mij. Hij is in veel dingen extreem, maar probeert wel het maximale uit spelers te halen en ik zit in een periode van mijn carrière waarin ik dat goed kan gebruiken. Hij zit er bovenop omdat hij iedere speler daadwerkelijk beter wil maken. Hij wil elke dag weer het maximale uit spelers halen en die werkwijze spreekt mij enorm aan.’’

Gesprek
Zijn contract met het Belgische KSV Roeselare werd gisterenavond laat ontbonden, zodat hij ook na de transferdeadline vrij was om te gaan. ,,Ik was al langer in gesprek met Excelsior, maar zowel ikzelf als de club had meerdere opties. Uiteindelijk zijn we er alsnog uitgekomen en heb ik vandaag mijn handtekening kunnen zetten onder een contract voor een jaar met een optie voor nog een seizoen.’’

Debuut
Arsenio Valpoort begon met voetballen bij RKSV DCG en verhuisde daarna naar de jeugdafdeling van SC Heerenveen. In Friesland debuteerde hij in 2011 in het eerste elftal. In 2013 werd hij verhuurd aan PEC Zwolle en speelde vervolgens voor het Hongaarse Ferencvárosi TC, RKC Waalwijk, Beitar Jerusalem uit Israël, Almere City, het Zuid-Koreaanse Busan IPark en KSV Roeselare.

Prettig
,,Ik heb inderdaad heel wat van de wereld gezien’’, zegt Valpoort. ,,Ik was 20 toen ik Ricardo leerde kennen en inmiddels zijn we zeven jaar verder. In die tijd ben ik op veel plaatsen geweest. Het is fijn om nu terug te zijn in Nederland. Dit is mijn basis en de plek waar mijn gezin woont. Prettig om hier weer te zijn.’’

Eerste indruk
De eerste indruk van zijn nieuwe club is positief. ,,Ik heb gehoord dat het een warme club is en dat voelt ook zo. Ik heb hier nog gespeeld, maar toen waren de hoeken van het stadion nog niet dicht gebouwd. Dat was dus het eerste wat me opviel. Ook de ambities spreken mij aan. Excelsior wil terugkeren naar de Eredivisie en daar wil ik graag deel van uitmaken.’’

Terug naar overzicht