Bekertoernooi afgelopen na nederlaag tegen FC Eindhoven

17 december 2019

Ruim een uur gaf Excelsior Rotterdam amper iets weg, maar de Kralingers creëerden zelf ook te weinig om het FC Eindhoven echt lastig te maken. Kort na de tweede gele kaart voor aanvoerder Sander Fischer maakte FC Eindhoven de 0-1. Het werd ook nog 0-2, waardoor het bekertoernooi voor Excelsior ten einde is.

Loon van de angst
,,Natuurlijk neem ik hem dit kwalijk’’, zei Ricardo Moniz na de bekernederlaag tegen FC Eindhoven over de rode kaart (na twee keer geel) voor Sander Fischer. ,,We hadden er vooraf op gehamerd: met elf man blijven staan en geduld hebben. Overigens toonden we ook gewoon te weinig lef en kregen we uiteindelijk het loon van de angst.’’

Noodgedwongen
De avond werd nog vervelender doordat Robin van der Meer vier minuten na rust met een blessure het veld moest verlaten. ,,Het zag er niet goed uit, maar de diagnose moet nog worden gesteld’’, aldus Moniz, die door deze blessure en het wegzenden van Fischer al vroeg noodgedwongen twee wissels moest doorvoeren en daardoor aanvallend weinig meer kon aanpassen.

Niet gevaarlijk
De avond was nog wel hoopvol begonnen met een voorzet van Joël Zwarts in de eerste minuut, waar Rai Vloet net overheen schoot. Na dertien minuten was de grootste kans voor rust voor Elias Mar Omarsson, maar hij raakte op aangeven van Jeffry Fortes de paal. De gasten creëerden niet veel, maar ook Excelsior kon niet echt gevaarlijk worden. Daardoor was het halverwege dit bekerduel nog 0-0.

Dreigender
Snel na rust zag Excelsior Van der Meer geblesseerd afhaken, maar werden de Kralingers wel dreigender. Twee minuten na de tweede gele kaart voor Fischer was het echter Jort van de Sande die de score namens FC Eindhoven opende, 0-1. Kort erna verving Siebe Horemans Thomas Verhaar om de verdedigende organisatie te herstellen.

Kopkans
Rai Vloet kreeg nog een grote kopkans, maar die bal ging over het doel. Vijf minuten voor tijd schoot hij ook nog over, waarna Samy Bourard het duel besliste door er 0-2 van te maken. De Eindhovenaren kregen zelfs nog de mogelijkheid om een derde treffer te maken, maar dat bleef Excelsior bespaard.

Doelpunten:
64. Jort van de Sande 0-1
88. Samy Bourard 0-2

Scheidsrechter: Edgar Bijl
Rode kaart: Fischer (2x geel)(Excelsior Rotterdam)
Gele kaarten: Vloet, Moniz (Excelsior Rotterdam), Cicilia, Bourard, Essikal (FC Eindhoven)
Toeschouwers: 1902

Opstelling Excelsior Rotterdam:
1. Alessandro Damen (K)
3. Hervé Matthys
5. Robin van der Meer
6. Dogucan Haspolat
9. Elias Mar Omarsson
10. Luigi Bruins
11. Joël Zwarts
16. Sander Fischer (A)
17. Thomas Verhaar
20. Rai Vloet
22. Jeffry Fortes

Wissels Excelsior Rotterdam:
49. Thomas Oude Kotte in plaats van Robin van der Meer
67. Siebe Horemans in plaats van Thomas Verhaar
73. Stijn Meijer in plaats van Dogucan Haspolat

Foto’s: Jan den Breejen

Wedstrijdsponsor: De Kralingse Vrienden
Balsponsor: Promax IT

Terug naar overzicht