Belangrijke 1-2 overwinning van Excelsior tegen FC Emmen

25 november 2018

Excelsior Rotterdam boekte in Emmen een heel belangrijke overwinning. Na rust werd een 1-0 achterstand omgebogen in een 1-2 overwinning. ,,Het is misschien niet helemaal conform het spelbeeld, maar ik ben heel blij met deze drie punten”, concludeerde Adrie Poldervaart.

Beheerst
Het was Ryan Koolwijk – van wie een dag eerder bekend werd dat hij zijn contract met twee seizoenen heeft verlengd – die Excelsior naar de winst schoot. Jurgen Mattheij raakte de paal en in de rebound bleef de aanvoerder van Excelsior uiterst kalm en schoot de bal beheerst binnen.

Snakte
FC Emmen-trainer Dick Lukkien sprak na afloop van de wedstrijd over hinderlijk buitenspel van Denis Mahmudov, maar de arbitrage was het daar niet mee eens en dus telde de treffer. Een belangrijk doelpunt, want na drie nederlagen op rij en vijftien tegendoelpunten snakte Excelsior naar een overwinning.

Balbezit
,,In de eerste helft was het balbezit in ons voordeel, maar gevaarlijk werden we niet’’, vond Poldervaart. Er was een schotje van Jerdy Schouten en een lobje van Ali Messaoud in het zijnet, maar echt serieuze mogelijkheden om de score te openen waren er niet. De grootste kans was voor de thuisploeg. Anco Jansen schoot de bal kort voor rust over het doel.

Openingstreffer
De dreiging die FC Emmen in de laatste fase voor rust toonde, resulteerde kort na de thee in de openingstreffer. Het was Jansen die nu wel trefzeker was. ,,Wij begonnen slecht aan de tweede helft en prompt viel die 1-0’’, aldus Poldervaart. Er kwamen meer mogelijkheden voor de thuisploeg, maar een tweede treffer bleef Excelsior bespaard.

Zeer welkom
Na een uur spelen was daar plots de gelijkmaker van Excelsior Rotterdam. Jurgen Mattheij zette de bal prima voor en topscorer Ali Messaoud zorgde voor 1-1. ,,Die viel uit de lucht’’, gaf Poldervaart toe. ,,Daarna waren er verschillende hachelijke situaties voor ons doel en een aantal spaarzame aanvallen van ons. In de 89e minuut werd het 1-2. Misschien niet geheel conform het spelbeeld, maar zeer welkom.’’

Doelpunten:
47. Anco Jansen 1-0
60. Ali Messaoud 1-1
89. Ryan Koolwijk 1-2

Scheidsrechter: Erwin Blank
Gele kaarten: Chacon (FC Emmen), Mattheij (Excelsior Rotterdam)
Toeschouwers: 8021

Wissels Excelsior Rotterdam:
69. Mounir El Hamdaoui in plaats van Elias Mar Omarsson
72. Denis Mahmudov in plaats van Mikael Anderson
83. Dogucan Haspolat in plaats van Ali Messaoud

Foto’s: Pro Shots

Terug naar overzicht