Blog Bob de Lange: Wouter en Daan

2 april 2019

De beleidsmakers van Excelsior Rotterdam schrijven elke maand een blog, waarin zij ingaan op ontwikkelingen rond de club. Deze keer voorzitter Bob de Lange over het vertrek van Wouter Gudde en de komst van Daan Bovenberg.

De afgelopen maanden zaten vol sportieve en organisatorische uitdagingen voor onze club. Zo hebben we na een goed begin na de winterstop in de laatste wedstrijden belangrijke punten laten liggen. Het zal daarom waarschijnlijk helaas spannend blijven tot de laatste speeldag van het seizoen. Het mooie van Excelsior is dat we dit met een bepaalde rust doen, zonder in paniek te raken als het een paar wedstrijden tegenzit.

Excelsior is er de laatste jaren steeds in geslaagd om als team de schouders eronder te zetten en de resultaten in ons voordeel om te buigen. We hebben naar mijn idee genoeg voetballende kwaliteit om dit te realiseren en ik heb er vertrouwen in dat het team het benodigde aantal punten gaat behalen. ‘Strijden en winnen’ blijft het motto. Het zou natuurlijk mooi zijn als de supporters het team daarbij steunen en in grote getale aanwezig zijn bij de komende belangrijke wedstrijden.

Op organisatorisch vlak werden we twee maanden geleden verrast door het aangekondigde vertrek van Wouter Gudde. Natuurlijk wisten we van zijn ambities en dat hij ons op enig moment zou kunnen verlaten. We waren dit jaar echter juist begonnen om gezamenlijk de mooie uitdaging van de stadion- en gebiedsontwikkeling van Excelsior en Woudestein vorm te geven om zo de toekomst van de club voor lange termijn veilig te stellen.

Het stadion en de sportieve faciliteiten moeten naar een hoger niveau getild gaan worden. Daarnaast wordt de club ook toekomstbestendig gemaakt met betrekking tot het kunstgras/gras verhaal dat de laatste jaren wordt gevoerd. Een mooi traject, een grote uitdaging ook voor Ferry en Wouter. De verrassing was daarom groot dat Wouter aankondigde naar Groningen te willen vertrekken.

Uiteraard is het begrip en de support van onze kant voor deze stap groot. Het is een heel mooie uitdaging voor Wouter en een belangrijke stap in zijn carrière. Als algemeen directeur zal hij geconfronteerd worden met weer nieuwe uitdagingen. Ik wens hem, en ook zijn hele gezin, dan ook bijzonder veel succes en hoop dat zij in Groningen een plezierige plek vinden, waar Wouter op een uitdagende manier met voetbal bezig kan zijn.

De stap die hij maakt is wederom een bewijs dat Excelsior een mooie basis vormt voor de ontwikkeling van spelers, staf en dit geval ook directieleden. (Met uitzondering van Ferry natuurlijk, want die moet gewoon blijven! 😉 )

Het vertrek van Wouter stelde ons tegelijkertijd voor een bijzonder lastige uitdaging: Hoe vinden we in korte tijd een vervanger voor Wouter? De ontwikkelingen, die toch al een grote wissel op de organisatie trekken, gaan immers gewoon door. Gelukkig hadden we altijd contact gehouden met Daan Bovenberg.

Daan, die ons na een betaald voetbal carrière bij Excelsior, FC Utrecht, NEC Nijmegen en nogmaals Excelsior, in 2016 had verlaten om een maatschappelijke carrière na te streven bij de Corporate Finance afdeling van de ING. Daan uit Kralingen, die in zijn jeugd de voetbalopleiding bij ons doorlopen heeft en naast zijn voetbalcarrière zijn studie bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit heeft afgerond.

Het bleek een snelle en goede fit, waarbij de timing perfect was. Daan wilde graag zijn carrière verder invulling geven, waarbij sport centraal staat. Voor Excelsior was dit de perfecte oplossing, omdat hij de juiste competitieve instelling heeft, en de geschiedenis en kenmerken van de club goed kent. Ook kent hij de rol die de club in onze buurt en Rotterdam invult en heeft hij met zijn opleiding en werkervaring de juist achtergrond om, samen met Ferry, invulling te geven aan de uitdagingen waar Excelsior de komende jaren voor staat.

Ik wens Daan dan ook veel succes en vooral plezier in zijn nieuwe rol. Ik ben ervan overtuigd dat Ferry en Daan een belangrijk onderdeel zullen zijn en blijven in de volgende ontwikkelingen van Excelsior. Ontwikkelingen die onze club op de mooie locatie Woudestein voor de komende decennia kunnen veiligstellen.

Terug naar overzicht