Blog Rick Ruisch: Excelsior Rotterdam Legends

5 maart 2019

De beleidsmakers van Excelsior Rotterdam schrijven elke maand een blog, waarin zij ingaan op ontwikkelingen rond de club. Deze keer bestuurslid Rick Ruisch van Excelsior Rotterdam over het nieuwe initiatief Excelsior Rotterdam Legends.

Vroeger was alles anders.
Aan de hand van je vader ging je naar het stadion. De helden van toen waren benaderbaar, je kon ze aanraken en na de wedstrijd kon je zelfs met ze praten of, nog mooier, vragen om een handtekening.
Bij de warming up kon je ze aanroepen, toejuichen en zelfs echt contact maken.
Na een overwinning vierde je dit samen met je helden.
Tot op de dag van vandaag koester ik deze herinneringen.
Maar is het vandaag echt zo anders?
Natuurlijk is de beveiliging rondom spelers iets verhoogd, maar ook nu zie ik hoe kinderen de helden van vandaag bewonderen en die glimp of die handtekening koesteren.
Het lijkt killer, maar de helden van nu zijn ook gewone jongens die echt bereid zijn om die handtekening te geven of, zoals het vandaag is, te poseren voor een ‘selfie’.
Ik persoonlijk koester de herinneringen en meer dan wat dan ook zijn de helden van toen voor mij de personificatie van de club waar ik van hou.
Deze helden moeten helden blijven, deze helden moeten deel van de club zijn, deze helden moeten Excelsior zijn.
Een club in beweging kijkt veelal vooruit. En vooruit gaat Excelsior en in de vaart der volkeren zijn we genegen om niet teveel achterom te kijken.
Op 17 maart gaan we voor het eerst een bijeenkomst houden, georganiseerd door de Excelsior Rotterdam Legends en dan kijken we samen een beetje achterom.
Rond de wedstrijd tegen PEC Zwolle zullen de helden samenkomen, zullen ze poseren voor de jaarlijkse Legendsfoto, zullen ze herinneringen ophalen, zullen ze mopperen op de spelers van nu, maar ook zeggen dat het vandaag de dag niet makkelijker is.
Tijdens de wedstrijd zullen ze net als wij meeleven, hopen dat onze club wint. En wij… wij zullen ze toejuichen, klappen voor onze helden van toen, net zoals vroeger…
En na de wedstrijd zijn ze, net zoals vroeger, benaderbaar voor die handtekening en ook voor een ‘selfie’.
Met de oprichting van de Excelsior Rotterdam Legends geven we onze helden van toen het respect dat ze verdienen en creëren we alvast het podium voor de helden van vandaag, omdat helden, helden moeten blijven.
Omdat de helden van toen en nu altijd bij onze club betrokken moeten zijn. Maar vooral omdat de liefde die de gewone man en de helden delen – de liefde voor onze club – voor altijd moet blijven bestaan.
Strijden en winnen, en herinneringen koesteren!

Terug naar overzicht