Bob de Kuyper Stadium FunRun in en rond stadion Excelsior

27 september 2016

Excelsior4All bestaat in november vijf jaar en dat wordt gevierd met een bijzonder evenement. Op vrijdag 11 november vindt de eerste editie plaats van de Bob de Kuyper Stadium FunRun Excelsior. Naast een hardloopevent gaat het die dag ook om fun met diverse side-events. Uiteraard mogen toeschouwers op de tribunes van het vernieuwde Stadion Woudestein plaatsnemen om de lopers aan te moedigen.

FunRun
,,Wij wilden ter gelegenheid van het vijfjarige bestaan iets bijzonders organiseren’’, stelt MVO-manager Niels Redert van Excelsior4All. ,,We raakten in gesprek met EPICinderunning, een adviesbureau ter stimulering van fondsenwerving. Zij hebben eerder een FunRun georganiseerd in de Kuip en op 9 oktober doen ze hetzelfde in het Kyocera Stadion in Den Haag. Op 11 november vormt ons stadion het decor voor de Bob de Kuyper Stadium FunRun Excelsior. De opbrengst komt ten goede aan de projecten van onze maatschappelijke stichting.’’

Twaalfde Excelsior Clinic
Het hardloopevenement wordt gecombineerd met de opening van de twaalfde Excelsior Clinic in de Willem Ruyslaan in Kralingen. Allereerst is er een Familyrun van 1200 meter, waaraan onder meer alle kinderen van Excelsior Schools uit Kralingen-Crooswijk kunnen deelnemen. Ook alle kinderen die niet op die scholen zitten, kunnen zich aanmelden. Deze loop vindt plaats in en rond Stadion Woudestein en gaat ook over het terrein van Sportclub Excelsior.

Sponsoren
Daarnaast is er een 5 kilometer loop. Ook deze vindt plaats in en rond Stadion Woudestein en komt tevens langs de nieuwe cliniclocatie aan de Willem Ruyslaan. ,,Deelnemers kunnen zich laten sponsoren en dat bedrag komt dan weer ten goede aan de projecten van Excelsior4All en dus aan de stad. Omdat we het koppelen aan de twaalfde locatie en de kinderen 1200 meter lopen, zou het leuk zijn als ze allemaal minimaal 12 euro kunnen ophalen.’’

Businessrun
Loop dus langs plekken waar normaal gesproken alleen de Excelsior-spelers mogen komen, zoals de kleedkamer en gang richting het veld. Start en finish van de FunRun zijn op de middenlijn van Stadion Woudestein. Iedereen kan zich aanmelden voor dit event en voor bedrijven is er een speciale Businessrun. Kijk voor meer informatie op www.stadiumfunrun.com. Tickets voor de FunRun zijn te koop via deze link. Informeer naar speciale mogelijkheden voor bedrijven via hello@stadiumfunrun.com.

Bob de Kuyper
Het evenement is vernoemd naar Bob de Kuyper, die als voorzitter van Stichting Volkskracht, een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan Stichting Excelsior4All. Zo is hij belangrijk geweest bij het realiseren van het leercentrum van Stadion Woudestein en hij heeft sowieso een warm hart voor Excelsior. Door zijn naam aan deze FunRun te verbinden, wil Excelsior4All iets terug doen.

Terug naar overzicht