Brandon Ormonde-Ottewill tekent contract bij Excelsior

3 juli 2020

Brandon Ormonde-Ottewill keert terug bij Excelsior Rotterdam. De 24-jarige vleugelverdediger werd het afgelopen half jaar al gehuurd van FC Dordrecht en hij wordt nu definitief overgenomen. Ormonde-Ottewill tekent in Rotterdam een contract voor twee seizoenen met een optie voor nog een jaar.

Prima club
,,Ik wil blijven groeien als speler om steeds stappen te kunnen blijven zetten’’, zo motiveert de verdediger zijn besluit om bij Excelsior Rotterdam te tekenen. ,,Ik zie Excelsior als een prima club om die volgende stap te zetten. Het afgelopen jaar had ik het al orima naar mijn zin bij deze club, mijn gevoel bij Excelsior is heel goed. Daarom hoefde ik hier niet lang over na te denken.’’

Moeilijke tijd
Het waren voor Ormonde-Ottewill net als voor iedereen vreemde maanden. Hij wilde zich een half jaar laten zien bij Excelsior, maar het werden maar vijf wedstrijden. Toen gooide het coronavirus de wereld op slot. ,,Een moeilijke tijd voor iedereen, ook voor de club en voor ons als spelers. Maar we konden er niets aan doen en ook nu nog moeten we zaken nemen zoals ze zijn. Ik hoop wel dat alles snel weer normaal is.’’

Open en eerlijk
Hij kijkt ernaar uit om weer bij Excelsior op het veld te staan. De samenwerking met hoofdtrainer Marinus Dijkhuizen en de rest van de staf is hem prima bevallen: ,,De trainer is open en eerlijk, daar houd ik van. Als je niet goed hebt gespeeld, krijg je dat te horen, maar hetzelfde geldt als je het wel goed hebt gedaan. Vanaf de eerste dag heeft hij mij geholpen om mezelf te verbeteren en dat geldt ook voor de rest van de staf en de selectie.’’

Arsenal
Brandon Ormonde-Ottewill werd geboren in het Engelse Sutton en speelde tien jaar in de jeugdopleiding van Arsenal. Daarna kwam hij twee jaar uit voor Swindon Town in League One. Via zijn nieuwe, Nederlandse zaakwaarnemer kwam hij terecht bij Helmond Sport. Daar speelde hij door een blessure maar één wedstrijd. Bij FC Dordrecht kwam hij in anderhalf jaar tot 54 wedstrijden. Eind januari van dit jaar kwam hij op huurbasis naar Excelsior Rotterdam.

Eredivisie
,,Ik zie Excelsior als een van de grotere teams in de Keuken Kampioen Divisie’’, zegt hij over de doelstelling voor het komende seizoen. ,,Natuurlijk zijn er meer ploegen die voor promotie gaan, maar als wij als team spelen en in onszelf geloven, dan weet ik zeker dat wij een goede kans maken. Natuurlijk droom ik ervan om in de Eredivisie uit te komen, dat geldt denk ik voor elke speler. Dat lijkt me heel erg mooi, dus we moeten er alles aan gaan doen om dat te bereiken.’’

Terug naar overzicht