Algemene richtlijnen wedstrijdbezoek Excelsior Rotterdam

1 september 2020

We mogen weer! Met de start van de competitie eind deze maand staan we aan de vooravond van een nu al historisch seizoen. Uitdagingen te over, maar bovenal een seizoen waar we heel erg naar uitkijken. We zijn dan ook blij dat niet alleen de competitie straks weer gaat beginnen, maar we ook onze trouwe aanhang weer gedeeltelijk mogen ontvangen.

In de afgelopen periode hebben we in samenspraak met onze supporters, sponsoren maar ook externe partijen, zoals de veiligheidsregio, gemeente, GGD, politie en brandweer over de diverse maatregelen, regelgevingen en verordeningen hard gewerkt om te komen tot nieuwe ideeën, plannen, concepten en oplossingen om dit mogelijk te maken.

De veiligheid en gezondheid van onze supporters, sponsoren en hun relaties, onze medewerkers en alle andere partners van Excelsior staat op één. Vanuit dit vertrekpunt is het streven om zoveel mogelijk toeschouwers toe te laten tijdens de duels. De komende periode zal hierbij in het teken staan van constante evaluatie en het inspelen op de laatste ontwikkelingen en richtlijnen vanuit het RIVM. Op basis van het huidige protocol zullen we op de volgende manier beperkt publiek toelaten in het Van Donge & De Roo Stadion:

– De afstand tussen elke zitplaats voor een volwassene moet anderhalve meter zijn. Hierdoor kunnen wij niet garanderen dat kaarthouders op de plek zitten waar ze meestal zitten.
– Voor de volgende personen gelden afwijkende regels:
– Personen uit hetzelfde huishouden mogen naast elkaar zitten
– Kinderen onder de 12 jaar hoeven onderling geen anderhalve meter afstand te houden en ook niet ten opzichte van volwassenen.
– Jongeren tussen 12 en 18 jaar hoeven onderling geen anderhalve meter afstand te houden maar dienen wel anderhalve meter afstand te houden ten opzichte van volwassenen.

– Wij vragen bezoekers om zo veel mogelijk gespreid naar ons stadion te komen. Wij werken niet met tijdslots, maar vragen jullie wel om ruim op tijd te arriveren. Het stadion gaat een uur voor de aftrap open.
– Wij proberen altijd al zo min mogelijk fouillering te doen en dit is nu ook het geval. Indien er fouillering is, doen de stewards dit met aanvullende beschermingsmiddelen. Dit zal dan altijd van de achterzijde gedaan worden om zoveel mogelijk direct contact te voorkomen.
– Er is een aangescherpt tassenbeleid. Alleen tassen van A4-formaat (30 bij 20 centimeter) of kleiner worden toegelaten.
– Na binnenkomst vragen wij iedereen om zijn of haar handen te desinfecteren.
– Voorafgaand aan alle thuiswedstrijden wordt er een gezondheidscheck gedaan en moet iedere bezoeker zich registreren. Dat laatste gebeurt voor de supporters via ons ticketsysteem en voor onze zakelijke bezoekers middels een toegestuurd registratieformulier.
– Bezoekers moeten verplicht plaatsnemen op een vooraf aangewezen (en genummerde) stoel. Staan is niet toegestaan.
– Zingen en uitbundig juichen zijn niet toegestaan.
– De cateringverkooppunten in ons stadion blijven voorlopig gesloten. De verkoop van food & beverage verloopt via in-seat ordering, waarbij via een QR-code en de telefoon besteld kan worden. De bestelling wordt bij jouw stoel afgeleverd. Betaling verloopt via IDEAL. Contant of per pin betalen is dus NIET mogelijk.
– Geef elkaar ook na afloop van de wedstrijd de ruimte bij het verlaten van het stadion.

Ingangen in verband met coronamaatregelen:

Stappenplan reserveren stoelen

Supporters
De seizoenkaart zal voorlopig geen toegangsbewijs zijn. Seizoenkaarthouders kunnen via een online omgeving per wedstrijd een digitaal ticket claimen. De online omgeving zal weergeven welke stoelen beschikbaar zijn, waarbij rekening is gehouden met de anderhalvemetermaatregel.

De beschikbare plaatsen voor onze supporters bij onze thuiswedstrijden worden verdeeld volgens een voorrangsprincipe. Houders van een Gouden (ook bekend als Full-support) Seizoenkaart hebben voorrang bij het aanvragen van de plaatsen. Als er dan nog plekken beschikbaar zijn, kunnen ook houders van een Reguliere of Compensatiekaart tickets aanvragen. Alle seizoenkaarthouders krijgen individueel bericht per mail met details over hoe zij hun ticket(s) digitaal kunnen afhalen.

Zakelijk
Onze zakelijke gasten kunnen zich door het invullen van een formulier aanmelden voor wedstrijden. Gezien de huidige beperkingen is het helaas niet mogelijk om alle sponsoren op hun eigen tribunedeel plaats te laten nemen. Elk duel zal volledig maatwerk worden geleverd, waarbij sponsoren het afgenomen aantal eigen stoelen toegewezen krijgt op het moment dat zij de wedstrijd bijwonen. Komende week zullen onze partners een individueel bericht per mail ontvangen met verdere details over het bezoeken van onze thuiswedstrijden.

Rookvrij
Op facilitair gebied moeten wij het nodige regelen om publiek te kunnen ontvangen. Zo zullen looplijnen worden aangegeven, afstandsmarkeringen en tijdssloten voor aankomst en vertrek. Daarnaast is het Van Donge & De Roo Stadion vanaf dit seizoen rookvrij en mag er alleen nog worden gerookt op aangegeven locaties.

Uitwedstrijden
De clubs hebben in onderling overleg besloten voorlopig alleen thuispubliek toe te laten. Het is dus voor Excelsior-supporters ook niet mogelijk om uitwedstrijden te bezoeken.

Ondanks al deze maatregelen zijn we blij dat wij onze aanhang weer mogen verwelkomen in het Van Donge & De Roo Stadion. Alles goed en ordelijk laten verlopen, kunnen we helaas niet alleen. Wij verwachten dan ook dat onze bezoekers zich verantwoordelijk opstellen met betrekking tot de RIVM richtlijnen. Heb je daarnaast klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak of reuk? Blijf dan thuis! Het RIVM raadt aan om jezelf in dat geval te laten testen.

Terug naar overzicht