Excelsior Rotterdam legt aanvaller Denis Mahmudov vast

31 mei 2018

Denis Mahmudov komt naar Excelsior Rotterdam. De 28-jarige aanvaller zet zijn handtekening onder een tweejarige overeenkomst. Mahmudov speelde afgelopen seizoen voor FC Dordrecht en kwam eerder onder meer uit voor PEC Zwolle, Sparta Rotterdam en Telstar.

Goed gevoel
,,Ik heb een heel goed gevoel bij Excelsior’’, zegt Mahmudov. ,,Ik ben blij met deze club, heb een goed gesprek achter de rug. Het hele verhaal sprak mij enorm aan. Excelsior is uitgegroeid tot een stabiele eredivisieclub. Ze proberen zoveel mogelijk aanvallend voetbal te spelen en dat past bij mij.’’

AGOVV Apeldoorn
Mahmudov werd geboren in Macedonië en het gezin kwam in 2004 naar Nederland. Drie jaar later begon hij in de jeugd van AGOVV Apeldoorn en speelde daar vervolgens onder meer dertien duels in de eerste divisie. Via WHC en Excelsior ‘31 kwam hij bij PEC Zwolle terecht. ,,Dat was in de Eredivisie, maar helaas is dat toen niet helemaal geworden wat ik ervan had verwacht.’’

Doelpunten
Hij werd verhuurd aan Sparta Rotterdam, waar Mahmudov in 32 duels veertien doelpunten maakte. Daarna vertrok hij naar het Bulgaarse Levski Sofia en speelde een half jaar voor Banants Erevan uit Armenië. Na een seizoen Telstar, kwam hij afgelopen jaar uit voor FC Dordrecht, waar hij in 38 wedstrijden achttien doelpunten maakte.

Eredivisie
,,Met FC Dordrecht verloren we in de play-offs maar net van Sparta. Met iets meer geluk waren we nog verder gekomen, maar voor de club was het mooi dat we dit bereikt hebben. Zelf wilde ik graag hogerop naar de Eredivisie en ik ben blij dat ik die kans nu krijg bij Excelsior. Na Sparta en FC Dordrecht is Excelsior inderdaad de derde club voor mij in deze regio. Het bevalt me goed en gezien de doelpunten die ik voor Sparta en Dordrecht heb gemaakt, ben ik hier ook succesvol, haha.’’

Doorpakken
,,Excelsior is afgelopen seizoen als elfde geëindigd en wil nu doorpakken. De laatste jaren is de club heel stabiel in de Eredivisie en vaak met goed voetbal. Ik heb goede en positieve dingen gehoord en daarom heb ik de keuze voor deze club gemaakt. Ik ga nu eerst op vakantie, maar ik heb erg veel zin om op 30 juni bij Excelsior aan de slag te gaan’’, besluit de aanvaller.

Terug naar overzicht