Derde wedstrijd op rij tegen oud Excelsior-trainer

14 september 2018

Na een weekend zonder eredivisievoetbal speelt Excelsior Rotterdam morgenavond uit tegen Willem II. De aftrap is om 20:45 uur. Dit duel betekent tevens de derde wedstrijd op rij tegen een oud trainer van Excelsior.

Adrie Koster
Eerder nam Adrie Poldervaart het met zijn ploeg op tegen Mitchell van der Gaag en Fons Groenendijk. Morgenavond treffen we het Willem II van Adrie Koster, die van 1997 tot 2003 hoofdtrainer was in Rotterdam Kralingen. Onder zijn leiding promoveerde Excelsior in 2002 voor de eerste keer in deze eeuw naar de Eredivisie.

Bijzonder
,,Adrie tegen Adrie, dat is wel bijzonder’’, kijkt Adrie Poldervaart vooruit. Als Fysiotherapeut werkte hij nog samen met Koster, al was hij toen veel minder op de club dan de laatste jaren. ,,Mijn rol was toen anders dan in de laatste seizoenen, maar natuurlijk sprak ik ook met Koster wel eens over voetbal. Sowieso leuk om voor de derde keer op rij tegen een oud trainer van Excelsior te spelen.’’

Open wedstrijd
,,Willem II is een goed voetballende ploeg die met veel pressie speelt’’, weet Poldervaart over de tegenstander van morgen. ,,Qua spelopvatting zijn ze te vergelijken met ons. Ik verwacht dan ook een open wedstrijd. De ploeg die het meest bepaalt aan de bal, maakt een goede kans om te winnen. Zij hebben inderdaad Fran Sol, een lastige spits, maar elke spits in de Eredivisie is lastig.’’

Internationals
Drie spelers waren tijdens de interlandperiode op rij en deze week keerden Marcus Edwards, Jeffry Fortes en Mikael Anderson terug in Rotterdam. De laatste helaas met liesklachten, waardoor zijn meespelen een vraagteken is. Ook Siebe Horemans en Desevio Payne zijn nog niet inzetbaar. Payne viel onlangs in de wedstrijd van Excelsior 2 tegen RKC Waalwijk 2 uit met een enkelblessure.

Bekijk hier het interview van RTV Rijnmond met Adrie Poldervaart:

Arbitrage
Scheidsrechter: Danny Makkelie
Assistent-scheidsrechters: Mario Diks en Hessel Steegstra
Vierde official: Luca Cantineau
VAR: Joey Kooij
AVAR: Johan Balder

Kaartverkoop
De kaartverkoop is inmiddels gesloten. Supporters die morgenavond met de bus meegaan, kunnen vanaf 18:00 uur terecht in het supportershome voor een drankje. De bus vertrekt om 19:00 uur vanaf het parkeerterrein van het Van Donge & De Roo Stadion. Fans die met de auto naar Tilburg reizen, moeten verplicht parkeren bij het gastenvak.

Terug naar overzicht