Derensili Sanches Fernandes vertrekt naar FC Utrecht

3 oktober 2020

Derensili Sanches Fernandes vertrekt naar FC Utrecht. De negentienjarige aanvaller tekent in de Domstad een contract voor twee seizoenen. Hij zal aansluiten bij de selectie van Jong FC Utrecht.

Leerzaam
Sanches Fernandes begon met voetballen bij Neptunus, maar speelde zich al vroeg in de kijker van Excelsior Rotterdam waar hij sinds de F’jes speelt. ,,Ik kijk terug op leuke jaren’’, zei hij eerder over zijn tijd in de jeugd van Excelsior. ,,Ik heb veel vrienden gemaakt en geleerd. Ik heb ook wel dipjes gehad. Zo heb ik een jaar op de bank gezeten. Mentaal zwaar, maar dat is ook heel leerzaam geweest.’’ Vanaf de eerste training van dit seizoen mocht hij aansluiten bij het eerste elftal. Sanches Fernandes maakte een goede voorbereiding door en speelde zich zo in de kijker van FC Utrecht.

Geweldige lichting
,,Natuurlijk is het jammer dat hij niet bij ons gaat debuteren in het betaalde voetbal, maar dit is wel een mooie kans voor hem’’, zegt hoofd jeugdopleiding Marco van Lochem. ,,Het is een compliment voor ons dat FC Utrecht hem nu contracteert. Tel daar de drie jeugdspelers bij op die hier deze zomer een contract hebben getekend en we kunnen spreken van een geweldige lichting. Daar hebben veel mensen bij de opleiding een bijdrage aan geleverd en daar mogen we met zijn allen heel trots op zijn.’’

Terug naar overzicht