Dijkhuizen tevreden over 2-2 en uitvoering tegen Antwerp

11 juli 2020

Excelsior Rotterdam behaalde een prima resultaat door het tweede duel van deze voorbereiding met 2-2 gelijk te spelen tegen Royal Antwerp FC. Die ploeg werd afgelopen seizoen vierde in de Belgische Pro League.

Achter gesloten deuren
De wedstrijd tussen Antwerp FC en Excelsior werd gespeeld op een bijveld naast het Bosuilstadion. Excelsior begon prima, want al vroeg in de wedstrijd kon Reuven Niemeijer uithalen, maar zijn schot leverde geen treffer op. Hoewel het duel achter gesloten deuren werd afgewerkt, zag een handjevol toeschouwers vanachter de omheining dat Antwerp het initiatief naar zich toetrok.

Mogelijkheden
Dat resulteerde na 22 minuten spelen in de openingstreffer. Maarten de Fockert wist de 1-0 eerst nog te voorkomen, maar uit de corner die op deze mogelijkheid volgde, was het alsnog raak. Ritchie De Laet zette de thuisploeg op 1-0. Lang duurde die voorsprong niet, want een minuut later zette Ahmad Mendes Moreira Excelsior op gelijke hoogte, 1-1. Voor rust waren er nog wat mogelijkheden voor beide ploegen. Zo kopte Reuven Niemeijer de bal in de handen van de Antwerpse doelman en raakte de thuisploeg de lat boven Maarten de Fockert.

Prima actie
In de tweede helft was het Excelsior dat in de 68e minuut op voorsprong kwam. Na goed voorbereidend werk van de ingevallen Elias Mar Omarsson schoot Thomas Verhaar de bal binnen. Nu was het Antwerp FC dat snel op gelijke hoogte kwam. De 2-2 kwam op naam van Hedazio Manuel Benson. Jeugdspeler Derensili Sanches Fernandes mocht daarna na een prima actie nog uithalen namens Excelsior, maar het bleef bij 2-2.

Intensiteit
Marinus Dijkhuizen was uiteraard tevreden met het resultaat, maar zeker ook met de wedstrijd zelf: ,,Het is mooi om hier te spelen. Het was op een bijveld, maar wel op een fantastische grasmat. De entourage en het niveau zijn mooi, zeker voor de jongens. Tactisch was dit ook een interessante wedstrijd omdat zij 5-3-2- speelden en de intensiteit ligt tegen Belgische ploegen altijd een stuk hoger. Mentaal is het ook lekker als je een goed resultaat behaalt. Een heel nuttige pot dus.’’

Bravoure
Dat resultaat was in zijn ogen terecht: ,,In de eerst helft zaten we een beetje in de verdrukking en kregen zij vier, vijf kansen. In de tweede helft hebben we het anders neergezet en stonden we beter. We gaven minder weg, maar creëerden ook iets minder. Wat mooi was om te zien was de bravoure van die jonge gasten en dat je terugzag waar we op hebben getraind. Ze hielpen elkaar enorm met coaching. Dat zijn dingen waar ik als trainer wel van heb kunnen genieten.’’

Behoorlijke test
,,Dit was een behoorlijke test tegen een fysiek sterke ploeg, maar wij hielden het goed vol. We hebben natuurlijk langer doorgetraind en de vakantie was korter. Daardoor merk je dat spelers zich beter voelen dan wanneer je langer rust hebt gehad. We hebben een hoger basisniveau. Daarom durfden we deze wedstrijd ook aan te nemen. Normaal zou deze tegenstander misschien te vroeg komen in de voorbereiding, maar nu kan het en als je het dan doet zoals wij vandaag, dan helpt dat alleen maar.’’

21. Ritchie De Laet 1-0
22. Ahmad Mendes Moreira 1-1
68. Thomas Verhaar 1-2
71. Hedazio Manuel Benson 2-2