Documentaire over Ronald Graafland op TV Rijnmond

11 januari 2018

TV Rijnmond zendt vrijdag 12 januari onze DOC ‘Vallen en opstaan’ uit over de bijzondere carrière van Ronald Graafland. De oud doelman van Excelsior is tegenwoordig keeperstrainer van het eerste elftal in Kralingen.

Hersenkneuzing
In ruim een half uur wordt in ‘Vallen en opstaan’ de carrière van de voormalig doelman belicht. Van de jeugdjaren bij Feyenoord, de overstap naar Excelsior en de beruchte wedstrijd in Dordrecht, waarin teamgenoot Raphael Supusepa per ongeluk tegen zijn hoofd trapte. Er werd gevreesd dat hij zijn nek had gebroken, maar het bleek uiteindelijk een hersenkneuzing.

Aartsrivaal
Na een lange revalidatie keerde hij terug onder de lat bij Excelsior, waarmee hij in 2006 kampioen werd van de eerste divisie. Ook de onverwachte dood van zijn vader, net op het moment dat hij als Feyenoord-jongen de overstap maakt naar aartsrivaal Ajax, komt in de film aan bod.

Documentaire
‘Vallen en opstaan’ werd gemaakt door Tien Producties in opdracht van FOX Sport. De première vond eerder dit jaar plaats in Snackbar Graafland in Krimpen aan den IJssel. De documentaire is vrijdag om 17.19 uur voor het eerst te zien op TV Rijnmond en wordt daarna elk uur herhaald.

Foto: Tien Producties/Maaike Petri Fotografie

Terug naar overzicht