Doelman Theo Zwarthoed keert terug bij Excelsior

31 augustus 2017

Doelman Theo Zwarthoed keert terug bij Excelsior Rotterdam. De 34-jarige doelman tekent in Rotterdam een contract voor één seizoen. De geboren Volendammer stond in het seizoen 2006-2007 ook al onder de lat in de Eredivisie bij Excelsior.

Excelsior
,,Het is leuk om terug te zijn bij Excelsior’’, zegt Theo Zwarthoed. ,,Ik ben er enorm blij mee. Er speelden nog wat dingen, maar dat is uiteindelijk niks geworden. Ik had al twee weken meegetraind met een amateurclub en een wedstrijd bij de selectie gezeten. Ze zaten daar op een definitief antwoord te wachten. Ik had vooraf gezegd dat ik wilde wachten tot 31 augustus en toen kwam Excelsior dus voorbij.’’

Voorwaarden
,,Ik wist dat Excelsior een doelman zocht en na afgelopen weekend zelfs twee keepers. Natuurlijk hoop je dan dat ze bij jou uitkomen, maar ik wist niet wat de club wilde en wat ze precies zochten. Toen ik werd benaderd, hoefde ik in principe niet lang na te denken. Natuurlijk moeten de voorwaarden goed zijn, maar dat was het geval en daarom waren we er snel uit.’’

Duidelijk
,,Het verhaal was ook duidelijk, ik word niet de eerste doelman. Natuurlijk wil je liever spelen, maar als het verhaal van het begin af aan duidelijk is, heb ik geen moeite met deze rol. Het wil ook niet zeggen dat ik achterover ga leunen, in tegendeel. Als het moet dan zal ik er staan. Ik zal er vanaf vandaag alles aan doen.’’

Leerjaar
In het seizoen 2006-2007 speelde Zwarthoed ook voor Excelsior, toen werd hij gehuurd van AZ. ,,Dat was een mooi leerjaar voor mij’’, kijkt hij terug. ,,Ik was toen tien jaar jonger en heb inmiddels veel meer ervaring. Ik heb in die tien jaar van alles meegemaakt en ben veel minder snel zenuwachtig. Ook Excelsior heeft een flinke ontwikkeling doorgemaakt en dat is leuk om te zien.’’

Hetzelfde
,,Het is wel altijd een gemoedelijke club gebleven en dat spreekt mij aan’’, zegt de geboren Volendammer. ,,Dat merkte ik steeds als ik er terugkwam om wedstrijden te spelen. De club is gegroeid, het stadion is uitgebreid, dat is super mooi geworden. De sfeer bij Excelsior is echter hetzelfde gebleven. Daarom weet ik zeker dat ik het ook nu weer prima naar mijn zin zal hebben.’’

Carrière
Theo Zwarthoed begon zijn carrière bij FC Volendam in zijn geboorteplaats. Daarna stond hij zeven seizoenen onder contract bij AZ, dat hem de laatste twee jaar verhuurde aan achtereenvolgens Excelsior en RKC Waalwijk. Daarna speelde hij voor RKC Waalwijk, FC Volendam, De Graafschap en opnieuw FC Volendam. De afgelopen twee seizoenen stond Zwarthoed onder contract bij Go Ahead Eagles.

Terug naar overzicht