Dogucan Haspolat vandaag met Oranje o17 in kwart finale

13 mei 2017

Dogucan Haspolat speelt vandaag met Oranje onder 17 in de kwart finale van het EK onder 17. De middenvelder van Excelsior Rotterdam speelde tot nu toe in alle drie de wedstrijden mee. Vandaag wacht het duel met het sterke Duitsland.

Leerzaam
,,Het is een leuk en leerzaam toernooi’’ , laat Haspolat vanuit Kroatië weten. ,,Het is zwaar en we hebben goede tegenstanders, maar dat maakt het juist leerzaam. Van de drie wedstrijden mocht ik twee keer in de basis beginnen en tegen Noorwegen kwam ik na rust in het veld. Ik kijk met een redelijk gevoel op die wedstrijden terug.’’

Duitsland
Na winst in het openingsduel tegen Oekraïne (1-0) werd tegen Noorwegen met 2-2 gelijkgespeeld. Van het sterke Engeland werd met 3-0 verloren. ,,Jammer van die nederlaag, maar uiteindelijk gaat het erom dat we de kwart finale hebben behaald. We moeten er vandaag weer staan als we tegen Duitsland spelen. We worden steeds beter, dat laten we ook zien. Ik weet daarom zeker dat we van Duitsland kunnen winnen.’’

In Kroatië volgde Haspolat uiteraard de verrichtingen van Excelsior. ,,Ik heb de wedstrijd tegen Feyenoord via mijn telefoon bekeken. Niemand hier verwachtte het, maar ik zei ‘s ochtends al dat Excelsior zou gaan winnen en dat is ook uitgekomen. Ik heb teamgenoten die voor Feyenoord spelen en het was leuk om te zien hoe zijn reageerden na de doelpunten van Excelsior.’’

Het duel tussen Oranje onder 17 en Duitsland begint vanavond om 17.45 uur.