Dogucan Haspolat verlengt contract met Excelsior tot 2021

29 maart 2018

Excelsior Rotterdam heeft het contract met Dogucan Haspolat opengebroken en met twee jaar verlengd. De achttienjarige middenvelder, die afgelopen week nog op pad was met Oranje onder 18, staat nu tot 2021 onder contract bij Excelsior.

Vaste waarde
Haspolat is al langer een vaste waarde bij het Nederlands Elftal onder 18 (en eerder onder 17). Het team van bondscoach Bert Konterman verloor vrijdag in het Italiaanse Biella helaas met 3-1 van hun Italiaanse leeftijdsgenoten. Haspolat begon in de basisopstelling en deed 55 minuten mee in deze vriendschappelijke interland.

Spannend
,,Het is elke keer weer leuk om een uitnodiging uit Zeist te ontvangen’’, zegt Haspolat. ,,Ik zit al een tijdje vast bij de ploeg, maar het is elke keer weer spannend of ik een uitnodiging krijg. Met Oranje speel je toch met en tegen de beste spelers uit jouw leeftijdscategorie, dus dat is heel erg leerzaam.’’

De Kuip
Leerzaam zijn ook de minuten die de achttienjarige Haspolat dit seizoen al maakte in de Eredivisie. Hij debuteerde vorig seizoen al namens Excelsior in de Kuip tegen Feyenoord en kwam in deze voetbaljaargang al zes keer in actie, waaronder zijn basisdebuut in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. ,,Ik geniet van elke minuut die ik speel en ik wil natuurlijk meer. Mijn doel is om basisspeler te worden.’’

Vertrouwen
Dat Excelsior veel vertrouwen heeft in Haspolat, die al sinds zijn vijfde voor de club speelt, blijkt uit het feit dat zijn tot 2019 lopende contract is opengebroken. Hij ondertekent binnenkort een nieuwe overeenkomst die tot 2021 loopt. ,,Ik voel me hier thuis, heb nog steeds een goed gevoel bij de club. Daarbij komt dat ik natuurlijk meer wedstrijden wil gaan spelen in de Eredivisie.’’

Bewijzen
,,De minuten die ik al namens Excelsior op het hoogste niveau heb mogen maken, smaken naar meer. Het is aan mij om mezelf te bewijzen. Ik voel me na al die jaren thuis bij Excelsior en daarom verleng ik mijn contract graag met twee seizoenen. Het is een kleine en gezellige club, en we doen het natuurlijk erg goed. Ik hoop de komende periode op meer speelminuten om mezelf te kunnen laten zien.’’

Terug naar overzicht