Dogucan Haspolat vertrekt naar Kasimpaşa SK

13 januari 2020

Dogucan Haspolat vertrekt naar de Turkse Super Lig. De negentienjarige middenvelder, die al zijn hele leven voor Excelsior Rotterdam speelt, tekent een contract voor drie en half jaar bij Kasimpaşa SK uit Istanboel.

Prima opstap
,,Wij vinden het jammer dat Dogucan bij ons vertrekt, maar aan de andere kant zijn wij natuurlijk trots dat een door onze club opgeleide speler de overstap maakt naar een mooie buitenlandse club’’’, zegt algemeen directeur Ferry de Haan. ,,Voor talentvolle voetballers blijkt Excelsior steeds weer een prima opstap naar een mooie carrière.’’

Anders beleefd
Voor Haspolat komt een droom uit. In het vorige maand verschenen Excelsior Magazine zei hij al: ,,Het lijkt me zeker leuk om ooit in Turkije te spelen. Het voetbal wordt daar heel anders beleefd dan hier. Veel fanatieker. Als je ziet wat supporters allemaal doen daar. Ook in het veld gebeurt altijd wel iets. Dat lijkt me mooi om mee te maken.’’

Kasimpaşa SK
In datzelfde verhaal sprak hij nog zijn voorkeur uit voor Galatasaray SK, maar het wordt dus het in dezelfde stad spelende Kasimpaşa SK, dat momenteel veertiende staat in de Turkse Super Lig. Haspolat werd op zijn vijfde aangemeld als lid van Excelsior en maakte als B-junior de overstap naar de selectie.

Debuut in het eerste
Hij maakte op 27 augustus 2016 als zestienjarige zijn debuut in het eerste elftal van Excelsior in de uitwedstrijd tegen Feyenoord. Hij was daarmee de eerste speler, die geboren werd in deze eeuw, die minuten maakte in de Eredivisie. ,,Ik was vorig jaar nog ballenjongen bij Luigi Bruins en nu speel ik met hem samen. Ondanks de nederlaag is dit een mooie avond voor mij’’, zei hij na afloop van zijn debuut.

Vaste waarde
Een paar dagen later tekende hij zijn eerste profcontract. In 2018 werd deze overeenkomst vervolgens opengebroken en met twee seizoenen verlengd. Ondanks het vertrouwen in de talentvolle middenvelder moest hij lang wachten voor hij een vaste waarde werd in het eerste team van Excelsior. Dit seizoen had hij eindelijk zijn vaste plek veroverd en kwam tot negentien wedstrijden.

Foto’s: Soccrates Images & Jan den Breejen

Terug naar overzicht