Dubbele cijfers voor Excelsior Rotterdam tegen MZC’11

6 juli 2019

Excelsior Rotterdam heeft ook de derde oefenwedstrijd met ruime cijfers gewonnen. In Zierikzee werd het 0-10 tegen tweedeklasser MZC’11. Joël Zwarts nam de helft van de doelpunten voor zijn rekening. Ook jeugdspeler Dave van Delft maakte een hattrick.

Snelle voorsprong
Vrijwel direct na de aftrap was het de thuisploeg die een hoekschop uit het vuur sleepte, maar Excelsior kwam al in de tweede minuut op voorsprong door een doelpunt van Joël Zwarts. Binnen het kwartier maakte Dogucan Haspolat met een schot van buiten het strafschopgebied de 0-2. Even daarvoor raakte Luigi Bruins de onderkant van de lat en werd de inzet van Dave van Delft gekeerd door de doelman.

Gemiste kansen
Excelsior bleef vervolgens aanvallen maar verzuimde de voorsprong uit te breiden. ,,We missen veel teveel kansen’’, zei hoofdtrainer Ricardo Moniz na afloop voor de camera van RTV Rijnmond. Zwarts schoot net over en stuitte van dichtbij op de keeper, wat Thomas Verhaar ook overkwam. Op slag van rust viel alsnog de derde Kralingse treffer toen Zwarts scoorde op aangeven van Robin van der Meer.

Vijf goals in tien minuten
Na rust ging het snel en liep Excelsior in een tijdsbestek van tien minuten uit naar 0-8. ,,In de tweede helft zie je waartoe we in staat zijn’’, aldus Moniz. Na zes minuten complementeerde Zwarts (op aangeven van Verhaar), die tegen Hillegersberg ook al drie keer scoorde, zijn hattrick en een minuut later maakte hij ook 0-5 (voorzet Haspolat).

Hattrick
Ook Dave van Delft scoorde een hattrick. De jeugdspeler zette de stand na 57 minuten met een schot van buiten de zestien op 0-6. Twee minuten daarna scoorde Zwarts zijn vijfde, na een slimme actie van Verhaar, en kort daarna was het weer de beurt aan Van Delft (0-8). Het duurde daarna slechts acht minuten tot de volgende goal, toen een speler van MZC’11 zijn eigen doelman passeerde. Een kwartier voor tijd maakte Van Delft zijn hattrick compleet door na een steekpass van Haspolat 0-10 te maken.

Goede indruk
,,Geweldig. Het hadden er meer kunnen zijn, maar ik ben erg blij met drie goals’’, zei Van Delft voor de camera van RTV Rijnmond. Enkele seconden voor het eindsignaal leek hij een vierde doelpunt bij te kunnen schrijven, maar de scheidsrechter oordeelde dat de bal niet volledig over de lijn was geweest. ,,Ik hoop dat ik een goede indruk heb afgegeven met drie goals.’’

Trainingskamp
Aanstaande maandag vertrekt Excelsior Rotterdam naar het trainingskamp in Delden. Daar is TOP Oss op dinsdag de volgende tegenstander. De aftrap in Delden is om 17:00 uur.