Een elftal feiten: ADO Den Haag – Excelsior Rotterdam

23 april 2019

Nog drie wedstrijden staan er op het programma in dit eredivisieseizoen. Aanstaande donderdag speelt Excelsior Rotterdam uit tegen het ADO Den Haag van onze oud-trainer Fons Groenendijk. We kijken vooruit op deze uitwedstrijd met een elftal feiten.

1. Excelsior won twee van de vijftien uitwedstrijden in Den Haag en speelde zeven keer gelijk. Vorig seizoen won Excelsior met 2-1, de eerste uitzege bij ADO in 38 jaar.

2. ADO Den Haag won de ontmoeting in Rotterdam in de vierde speelronde met 4-2. Nasser El Khayati maakte in die wedstrijd alle vier de doelpunten van ADO.

3. ADO Den Haag behaalde in de laatste vijf wedstrijden acht punten, evenveel als in de acht duels daarvoor, en heeft nog één punt nodig voor officiële rechtstreekse handhaving.

4. Excelsior is van alle eredivisieclubs het langst zonder overwinning. In de laatste negen wedstrijden behaalde Excelsior twee punten. De laatste uitzege was op 25 november 2018.

5. Excelsior bleef dertien keer minimaal tien achtereenvolgende eredivisieduels zonder overwinning. De laatste keer was in 2017, toen deze reeks twaalf wedstrijden duurde.

6. Mounir El Hamdaoui kwam in de laatste twee wedstrijden tot scoren. De vorige keer dat de aanvaller drie duels op rij scoorde in de eredivisie, was in oktober 2010 bij Ajax.

7. Ongeacht het resultaat staat Excelsior ook na deze speelronde in de gevarenzone. Voor het eerst sinds drie jaar staat Excelsior minimaal vier speelronden op rij onder de streep.

8. ADO Den Haag speelt voor de zesde keer dit seizoen een thuiswedstrijd tegen een club uit het rechterrijtje. ADO bleef ongeslagen in de vorige vijf wedstrijden.

9. Excelsior speelt pas voor de zevende keer een eredivisiewedstrijd op donderdag. Alleen in 2002 werden er punten behaald, toen RKC Waalwijk met 3-0 werd verslagen.

10. ADO Den Haag kan voor het eerst dit seizoen drie thuiswedstrijden op rij ongeslagen blijven. De vorige keer dat dit lukte, was in februari 2018.

11. Na dit duel is de eerstvolgende wedstrijd pas 17 dagen later. In 1986 moest Excelsior in de tweede seizoenshelft voor het laatst langer wachten op een eredivisiewedstrijd (34 dagen).

Terug naar overzicht