Een elftal feiten: Excelsior – FC Eindhoven

15 december 2019

Excelsior Rotterdam neemt het dinsdag in de tweede ronde van het TOTO KNVB Bekertoernooi op tegen FC Eindhoven. De aftrap in het Van Donge & De Roo Stadion is om 19:45 uur. We kijken als altijd vooruit op deze wedstrijd met een elftal feiten.

Excelsior won de laatste drie wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie en kan dit decennium voor de veertiende keer vier achtereenvolgende duels winnen (competitie- en bekerwedstrijden).

Excelsior staat na de eerste seizoenshelft vijfde met 34 punten. FC Eindhoven is de nummer dertien met twaalf punten minder.

Excelsior bereikte de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker twee maanden geleden door thuis in verlenging met 4-2 te winnen van NEC. FC Eindhoven versloeg tweededivisionist Rijnsburgse Boys met 4-0.

Excelsior speelt voor de vijfde keer vier achtereenvolgende bekerwedstrijden op eigen veld. In 2003 lootte Excelsior voor het laatst vier keer een thuiswedstrijd.

Excelsior speelde in de KNVB-beker één keer eerder thuis tegen FC Eindhoven. In 1973 won Excelsior in de eerste ronde met 1-0 door een doelpunt van Frans van der Heide.

In Eindhoven stonden beide ploegen twee keer tegenover elkaar in het bekertoernooi. In 1927 werd het 1-1 en ging Excelsior als uitspelend team door, in 1975 won FC Eindhoven met 2-0.

Anderhalve maand geleden zorgden Excelsior en FC Eindhoven in de eerste divisie voor een doelpuntenfestijn. Na twaalf minuten stond het al 2-2, Excelsior won uiteindelijk met 5-4.

Het bekertoernooi van Excelsior duurt voor het eerst sinds 2016 minimaal twee wedstrijden. Excelsior bereikte in 2014, toen de ploeg halvefinalist werd, voor het laatst de laatste zestien.

FC Eindhoven reikte in 2011 voor het laatst tot de achtste finale. Twee jaar geleden stonden de Eindhovenaren voor het laatst in de tweede ronde, waarin FC Twente te sterk was.

Excelsior speelt voor de vierde keer op rij een thuiswedstrijd in het bekertoernooi. Dat is niet gebeurd sinds 2003. FC Eindhoven lootte juist voor de vijfde achtereenvolgende keer een uitwedstrijd.

Zowel Excelsior als FC Eindhoven stonden eenmaal in de finale van de KNVB Beker. Excelsior verloor de finale in 1930 van Feyenoord (0-1), FC Eindhoven won de beker in 1937 door een 1-0-zege op De Spartaan.

Tickets bestellen
Seizoenkaarthouders en sponsors hebben dinsdag gratis toegang op vertoon van hun vaste kaarten. Heb je nog geen tickets voor Excelsior – FC Eindhoven? Bestel ze dan hieronder. Voor dit bekerduel gelden gereduceerde tarieven. Let op: voor dit duel geldt vrije verkoop. Vragen? Stuur dan een mailtje naar ticketing@sbvexcelsior.nl.

Bestel je een halve seizoenkaart? Dan heb je naast de 9 thuiswedstrijden na de winterstop (inclusief de krakers tegen NAC Breda, Go Ahead Eagles en De Graafschap) gratis toegang tot het bekerduel tegen FC Eindhoven (dinsdag 17 december, 19:45 uur) en SC Cambuur (zondag 22 december, 14:30 uur).

Wedstrijdsponsor: De Kralingse Vrienden
Balsponsor: Promax IT

Terug naar overzicht