Een elftal feiten: Excelsior – FC Eindhoven

6 november 2019

Vijf van de zes thuiswedstrijden van dit seizoen werden gewonnen. Excelsior Rotterdam hoopt deze positieve lijn vast te houden tegen FC Eindhoven. De Brabanders komen vrijdag naar het Van Donge & De Roo Stadion. We blikken vooruit met een elftal feiten.

In punten loopt Excelsior nog altijd voor op het laatste seizoen in de eerste divisie, toen de teller na dertien wedstrijden op zeventien punten stond. Nu heeft Excelsior vier punten meer.

Excelsior is drie wedstrijden zonder zege. In de vorige 48 wedstrijden in de eerste divisie won Excelsior telkens minimaal één wedstrijd in een reeks van vier.

FC Eindhoven, dat elfde staat, begon het seizoen met tien punten in vier wedstrijden. In de daaropvolgende negen duels behaalden de Eindhovenaren acht punten.

FC Eindhoven heeft na dertien wedstrijden twee keer zoveel punten als vorig seizoen, toen de Eindhovenaren vervolgens drie wedstrijden op rij wonnen.

Net als Excelsior behaalt ook FC Eindhoven de punten dit seizoen vooral in thuiswedstrijden. De Eindhovenaren pakten vier van de achttien punten buitenshuis. De enige uitzege van de ploeg was in de eerste speelronde.

Deze wedstrijd staat voor de 31ste keer op het programma in de eerste divisie. Excelsior hield de punten achttien keer in Rotterdam. FC Eindhoven won acht keer en viermaal eindigde het treffen onbeslist.

Excelsior is met zeven overwinningen en twee gelijke spelen ongeslagen in de laatste zeven thuiswedstrijden tegen FC Eindhoven. De laatste ontmoeting in 2014 werd met 5-2 gewonnen (foto).

Ricardo Moniz begon zijn profcarrière als speler in 1981 bij FC Eindhoven. Hij was in het seizoen 2016-2017 ook trainer bij de Brabantse club, toen de Eindhovenaren elfde werden.

Hervé Matthys speelde één seizoen voor FC Eindhoven (33 wedstrijden) voordat hij in de zomer van 2018 de overstap maakte van de Eindhovenaren naar Excelsior.

Ook Rai Vloet heeft een verleden bij FC Eindhoven. Als speler van PSV speelde de middenvelder in het seizoen 2016-2017 op huurbasis 34 wedstrijden bij de Eindhovenaren, waarin hij dertien keer scoorde.

Deze wedstrijd staat over een kleine zes weken opnieuw op het programma, dan in de TOTO KNVB Beker. FC Eindhoven schakelde in de eerste ronde amateurclub Rijnsburgse Boys uit.

Tickets bestellen
Heb je nog geen tickets voor Excelsior – FC Eindhoven? Bestel ze dan hieronder. Let op: voor dit duel geldt vrije verkoop. Vragen? Stuur dan een mailtje naar ticketing@sbvexcelsior.nl.

4 thuisduels voor de prijs van 3
Als je voor de 4 thuiswedstrijden tot de winterstop kaarten koopt, dan hoef je er maar 3 te betalen. Als je kaarten bestelt via Excelsior Tickets wordt de korting automatisch verrekend in het winkelmandje.

Wedstrijdsponsor: Nsecure BV
Balsponsor: Cordeel Nederland

Terug naar overzicht