Een elftal feiten: Excelsior – NEC Nijmegen

5 december 2019

Excelsior Rotterdam en NEC Nijmegen ontmoeten elkaar vrijdag voor de tweede keer dit seizoen in het Van Donge & De Roo Stadion. Na de overwinning in het bekerduel (4-2 na verlenging) gaat Excelsior vrijdag uiteraard weer voor de volle winst. We blikken vooruit met een elftal feiten.

Alleen SC Cambuur en Jong Ajax scoorden dit seizoen vaker dan Excelsior, dat al 36 keer doel trof. In vijf eerdere seizoenen in de eerste divisie was Excelsior nog productiever.

NEC verloor vorige week de koppositie in de tweede periode door een 3-1 nederlaag bij FC Volendam. De zeven wedstrijden daarvoor bleef NEC ongeslagen en kreeg de ploeg slechts één tegendoelpunt.

De tweede periode duurt nog twee wedstrijden. Excelsior maakt geen kans meer, ondanks de 4-1 zege bij Roda JC. NEC staat derde met twee punten minder dan koploper FC Volendam.

Excelsior won dit seizoen pas één keer twee achtereenvolgende wedstrijden. NEC verloor daarentegen nog geen enkele keer twee wedstrijden op rij.

Excelsior en NEC stonden in de eerste divisie zes keer eerder tegenover elkaar, voor het laatst in 1993. Excelsior won één ontmoeting, speelde twee keer gelijk en verloor driemaal.

Het is pas de tweede keer dat Excelsior in de eerste divisie voorafgaand aan het treffen met NEC hoger op de ranglijst staat dan de club uit Nijmegen. Excelsior staat zesde, NEC is de nummer acht.

In de eredivisie stonden beide ploegen veel vaker tegenover elkaar. Op het hoogste niveau verloor Excelsior slechts één van de vijftien thuiswedstrijden tegen NEC.

Deze wedstrijd werd ruim een maand geleden ook gespeeld in het bekertoernooi. Excelsior won toen in de verlenging met 4-2, nadat het na negentig minuten 2-2 stond.

NEC-spelers Bas Kuipers en Tom Overtoom stonden beiden onder contract bij Excelsior. Kuipers kwam van 2014 tot en met 2018 tachtig keer in actie voor Excelsior, Overtoom viermaal in 2015.

Jeffry Fortes speelde vorige week zijn honderdste wedstrijd voor Excelsior. In die wedstrijden maakte de middenvelder, die in oktober 2016 debuteerde, twaalf doelpunten.

Als Excelsior de komende wedstrijden tegen NEC en TOP Oss beide wint, is dit de op-één-na beste eerste seizoenshelft in een seizoen met twintig eerstedivisionisten.

Tickets bestellen
Heb je nog geen tickets voor Excelsior – NEC Nijmegen? Bestel ze dan hieronder. Let op: voor dit duel geldt geen vrije verkoop. Seizoen- en clubkaarthouders kunnen 8 tickets aanschaffen en als je ooit geregistreerd kaartjes hebt gekocht in onze ticketshop kun je 4 tickets kopen. Vragen? Stuur dan een mailtje naar ticketing@sbvexcelsior.nl.

Bestel nu een halve seizoenkaart!
We naderen de helft van het seizoen en dus is het weer mogelijk om een halve seizoenkaart te bestellen. Daarmee verzeker je jezelf voor het meest voordelige tarief van tickets voor de 9 thuiswedstrijden in de tweede seizoenshelft, waaronder die tegen NAC Breda, Go Ahead Eagles en De Graafschap.

Als je snel beslist, krijg je daar bovenop nog 2 gratis thuiswedstrijden bij. Bestel je voor 17 december jouw halve seizoenkaart, dan mag je die avond gratis naar het bekerduel tegen FC Eindhoven en zondag 22 december naar de thuiswedstrijd tegen koploper SC Cambuur!

Let op: de halve seizoenkaart is nog niet geldig voor de thuiswedstrijd tegen NEC Nijmegen!

Wedstrijdsponsor: Van Kessel Marine & Industrie BV
Balsponsor: Van Kessel Marine & Industrie BV

Terug naar overzicht