Een elftal feiten: Excelsior Rotterdam – Almere City FC

11 september 2019

Almere City FC is aanstaande vrijdag 13 september de tegenstander van Excelsior Rotterdam in het Van Donge & De Roo Stadion. Elf feiten over dit duel, dat om 20:00 uur begint.

1. Excelsior heeft na vijf wedstrijden tien punten en beleeft daarmee de beste seizoenstart sinds 2005, toen dertien punten werden behaald in de eerste vijf duels.

2. Almere City FC beleeft met acht punten in vijf duels zijn op-twee-na beste seizoenstart. Alleen in 2011 (negen punten) en vorig seizoen (tien punten) behaalde de club meer punten.

3. Excelsior leed nog nooit puntverlies in een thuiswedstrijd tegen Almere City FC. Alle vijf voorgaande wedstrijden, tussen 2005 en 2013, eindigden in een overwinning.

4. Excelsior scoorde dertien keer in deze ontmoetingen, Almere City FC maakte drie doelpunten. De grootste zege was in maart 2013 (foto), toen Excelsior voorlaatste stond maar wel met 5-0 won.

5. Almere City FC speelt pas sinds 2005 betaald voetbal. De club plaatste zich de afgelopen vijf seizoenen telkens voor de nacompetitie. Vorig seizoen, de beste in de clubhistorie, gebeurde dat als nummer zeven.

6. Almere City FC is van alle clubs in de eerste divisie het langst ongeslagen in thuiswedstrijden (zeven duels), terwijl de laatste vijf uitwedstrijden die de club speelde slechts twee punten opleverden.

7. Excelsior won in slechts vier van de 38 seizoenen zijn eerste drie thuiswedstrijden in de eerste divisie. De laatste keer was in 2005, toen de eerste zes thuisduels werden gewonnen.

8. Ahmad Mendes Moreira maakte in de laatste twee wedstrijden drie doelpunten, evenveel als in de dertig duels daarvoor. Mendes Moreira heeft in zijn laatste twee wedstrijden een gemiddelde van één doelpunt per 25 minuten.

9. Stijn Meijer was tot vorige week nog speler van Almere City FC. De aanvaller debuteerde er in het betaalde voetbal en maakte acht doelpunten in 32 wedstrijden.

10. Excelsior kan alleen in eerstedivisiewedstrijden tegen een club uit Zeeland een beter gemiddelde (2,25 punten per duel) overleggen dan in duels tegen een club uit Flevoland (2 punten).

11. Robert Molenaar, sinds dit seizoen trainer van Almere City FC, liep in het seizoen 2010-2011 stage bij Excelsior om zijn trainingsdiploma te behalen. In het seizoen 2014-2015 keerde hij terug als specialistentrainer van de verdedigers.

Tickets bestellen
Heb je nog geen tickets voor Excelsior – Almere City? Bestel ze dan hieronder. Voor dit duel geldt vrije verkoop en is dus geen clubcard nodig!

3 thuisduels voor de prijs van 2
Als je voor 3 thuiswedstrijden tot de winterstop kaarten koopt, dan hoef je er maar 2 te betalen. Als je kaarten bestelt via Excelsior Tickets wordt de korting automatisch verrekend in het winkelmandje.

Terug naar overzicht