Een elftal feiten: Excelsior Rotterdam – Jong PSV

25 september 2019

Excelsior Rotterdam is nog ongeslagen in wedstrijden tegen beloftenteams. Aanstaande vrijdag komt Jong PSV naar het Van Donge & De Roo Stadion en dan hopen de Rotterdammers deze ongeslagen status vast te houden. We kijken vooruit met een elftal feiten over dit duel.

1. Excelsior is na acht wedstrijden tegen beloftenteams nog altijd als enige eerstedivisieclub ongeslagen tegen tweede elftallen. Alleen de uitwedstrijd tegen Jong PSV in 2013 eindigde zonder overwinning (1-1 gelijkspel).

2. De thuiswedstrijd tegen Jong PSV staat pas voor de tweede keer op het programma. Excelsior won de eerste ontmoeting in 2014 met 2-1 door twee doelpunten van Lars Veldwijk.

3. Dit is het vijfde seizoen waarin Excelsior de eerste drie thuiswedstrijden won. In slechts drie seizoenen leverde ook de vierde thuiswedstrijd een zege op, voor het laatst in 2005.

4. Jong PSV verloor juist zijn eerste drie uitwedstrijden van dit seizoen. Excelsior speelt daardoor voor de derde thuiswedstrijd op rij tegen een club die buitenshuis nog geen overwinning behaalde.

5. Luigi Bruins is geschorst door zijn rode kaart tegen NAC Breda. Het was de eerste rode kaart van Excelsior sinds Jurgen Mattheij op 27 oktober 2018 voor het laatst van het veld werd gestuurd.

6. Alessandro Damen kan tegen Jong PSV zijn 50ste officiële wedstrijd voor Excelsior spelen. De doelman debuteerde al in 2014, maar was door blessures lang uit de roulatie. Sinds december 2018 miste Damen geen wedstrijd onder de lat.

7. Jong PSV is hekkensluiter met vier punten in de eerste zeven wedstrijden. Daarmee beleeft de beloftenploeg zijn slechtste seizoenstart in de eerste divisie sinds de toetreding in 2013.

8. Vorig seizoen beleefde Jong PSV juist zijn beste seizoen in de eerste divisie, toen de ploeg als derde eindigde. Ook in de twee seizoenen daarvoor eindigde Jong PSV in de top-vijf.

9. Jong PSV is na Jong Ajax de meest succesvolle beloftenploeg in de eerste divisie. Het tweede elftal van de Eindhovenaren behaalden sinds toetreding in 2013 gemiddeld 1,5 punten per wedstrijd, evenveel als Excelsior.

10. De vorige keer dat Excelsior in de eerste divisie tegen de hekkensluiter speelde, was ook in een thuiswedstrijd. Toen werd met 3-0 gewonnen van Achilles ’29.

11. Deze wedstrijd is de voorlaatste in de strijd om de eerste periodetitel. Als koploper De Graafschap tijdens deze speelronde wint, is die periodetitel niet meer haalbaar voor Excelsior.

Tickets bestellen
Heb je nog geen tickets voor Excelsior – Jong PSV? Bestel ze dan hieronder. Voor dit duel geldt vrije verkoop en is dus geen clubcard nodig!

3 thuisduels voor de prijs van 2
Als je voor 3 thuiswedstrijden tot de winterstop kaarten koopt, dan hoef je er maar 2 te betalen. Als je kaarten bestelt via Excelsior Tickets wordt de korting automatisch verrekend in het winkelmandje.

Wedstrijdsponsor: J. van Dommelen Elektrotechniek
Balsponsor: Het Kasteel van Rhoon

Terug naar overzicht