Een elftal feiten: Excelsior Rotterdam - MVV Maastricht

14 oktober 2020

Vrijdag om 21:00 uur is de volgende thuiswedstrijd. Dan spelen de Kralingers tegen MVV. Excelsior Rotterdam gaat dan voor de eerste thuisoverwinning van dit seizoen. We kijken vooruit met een elftal feiten over deze wedstrijd.

1. Marinus Dijkhuizen staat tegen MVV voor de 150ste keer als hoofdtrainer langs de lijn. In bijna de helft van de voorgaande wedstrijden was hij oefenmeester van Excelsior (72 duels).

2. Excelsior bleef pas voor de derde keer zonder punten in de eerste drie thuisduels. Tegen MVV is een zege of gelijkspel nodig om een evenaring van het negatieve clubrecord uit 1997 te voorkomen.

3. MVV Maastricht behaalde acht punten in de eerste zeven wedstrijden. Dat is er één meer dan vorig seizoen en ook één meer dan het aantal punten dat Excelsior tot nu toe behaalde.

4. Met zeven punten uit evenveel duels beleeft Excelsior de minste seizoenstart sinds 1997 (vier punten). Dat was een van de vier seizoenen waarin de seizoenstart minder punten opleverde dan nu.

5. Vorig seizoen werd MVV vijftiende met 27 punten uit 29 wedstrijden. Dat was de laagste eindnotering van de Limburgers sinds het seizoen 2003-2004 (achttiende plaats).

6. Excelsior kan vertrouwen putten uit de vijftien thuisduels die in het verleden in de eerste divisie werden gespeeld tegen MVV. Die leverden tien zeges, twee puntendelingen en drie nederlagen op.

7. De vorige wedstrijd tegen de Limburgers was het laatste duel van beide ploegen voor de coronacrisis. Begin maart zagen 2.750 toeschouwers Excelsior op eigen veld met 3-0 winnen.

8. Joeri Schroijen was met vier doelpunten en drie assists betrokken bij zeven van de negen doelpunten die MVV tot nu toe maakte.
9. Elías Már Ómarsson maakte in Eindhoven zijn achtste goal van het seizoen. Daarmee is de helft van de doelpunten van Excelsior gemaakt door de IJslandse topscorer.

10. Bij MVV is er nu al geen enkele speler meer die dit seizoen nog geen minuut miste. Aan de kant van Excelsior stonden Alessandro Damen en Joël Zwarts alle mogelijke 630 minuten op het veld.

11. In de laatste twee seizoenen waarin Excelsior promoveerde (2009-2010 en 2013-2014), had de ploeg na zeven wedstrijden slechts twee punten meer dan dit seizoen.