Een elftal feiten: Excelsior Rotterdam – MVV Maastricht

4 maart 2020

Aanstaande vrijdag spelen we onze 650e thuiswedstrijd in de eerste divisie. Tegenstander is MVV. Eerder dit seizoen eindigde het duel in Maastricht in 0-0. We blikken vooruit met een elftal feiten.

Dit is de eerste wedstrijd in de vierde en laatste periode. In de derde periode eindigde MVV met elf punten boven Excelsior, dat met tien punten in negen wedstrijden dertiende werd.

Excelsior leed tegen FC Eindhoven de achtste nederlaag van het seizoen, evenveel nederlagen als in het volledige laatste seizoen in de eerste divisie (2013-2014).

Excelsior heeft nu twee punten minder dan in het seizoen 2013-2014. Zes jaar geleden behaalde de ploeg, onder leiding van Marinus Dijkhuizen, twintig punten in de laatste tien duels.

MVV behaalde tot nu toe 27 punten, zestien minder dan vorig seizoen. Alleen in 2002, 2003 en 2004 hadden de Limburgs minder punten na 28 wedstrijden.

Geen ploeg presteerde dit seizoen minder in uitduels dan MVV. De Limburgers wonnen in augustus alleen op bezoek bij Jong PSV en speelden buitenshuis verder tweemaal gelijk.

Excelsior kan goede cijfers overleggen van de voorgaande veertien ontmoetingen in de eerste divisie: negen overwinningen en twee gelijke spelen. MVV won driemaal.

Desondanks verloor Excelsior de laatste twee thuiswedstrijden tegen MVV. In 2014 was Excelsior zes thuisduels op rij ongeslagen en werd het 0-1. Een jaar eindigde het duel in 1-2.

De laatste thuiszege op MVV werd tien jaar geleden behaald. In maart 2010 werd het 3-0 door doelpunten van Ryan Koolwijk, Luis Pedro en Roland Bergkamp.

In oktober speelde Excelsior in Maastricht de tweede helft met een man meer, maar bleef het 0-0. Het was een van de vier wedstrijden dit seizoen waarin Excelsior de nul hield.

Anthony van den Hurk scoorde dit seizoen al zeventien keer, bijna de helft van alle doelpunten van MVV. De aanvaller staat derde op de topscorerslijst.

Dit is de 650ste thuiswedstrijd van Excelsior in de eerste divisie. Excelsior bleef ongeslagen in 494 van de voorgaande 649 wedstrijden op eigen veld (341 winst, 153 gelijk en 155 verlies).

Kaartverkoop
Voor dit duel geldt vrije verkoop. Bestel jouw tickets via de button hieronder.

Wedstrijdsponsor: Fémur Beheer
Balsponsor: East Total Logistics

Terug naar overzicht