Een elftal feiten: Excelsior Rotterdam – Telstar

15 januari 2020

Telstar is vrijdag de tegenstander van Excelsior Rotterdam in de eerste thuiswedstrijd van 2020. Het uitduel eerder dit seizoen ging helaas verloren, dus de Kralingers zijn uit op revanche. Feiten en cijfers over Excelsior vs. Telstar.

Excelsior, dat drie punten meer heeft dan Telstar, won de eerste vijf thuiswedstrijden van dit seizoen, maar behaalde in de vijf thuisduels die volgden nog maar zes punten.

Telstar is samen met NEC de enige ploeg die de eerste twee wedstrijden in de derde periode won. Excelsior staat veertiende in de periode met vijf punten achterstand.

Reda Kharchouch was dit seizoen betrokken bij de helft van Telstars doelpunten (veertien goals en drie assists). Alleen Cambuurspeler Robert Mühren scoorde tot nu toe vaker.

Telstar bleef ongeslagen in acht van zijn tien thuiswedstrijden, waarin zestien punten werden behaald. Alleen SC Cambuur, Jong Ajax en FC Volendam presteren buitenshuis nog beter.

Excelsior kreeg tot dusverre 37 tegendoelpunten in 21 wedstrijden. In het gehele vorige seizoen in de eerste divisie (2013-2014) kreeg Excelsior maar twee doelpunten meer tegen.

Excelsior verloor de uitwedstrijd bij Telstar, in de derde speelronde, met 3-0. Glynor Plet speelde zijn eerste officiële wedstrijd in meer dan twee jaar en scoorde twaalf minuten na zijn invalbeurt de laatste goal.

Deze wedstrijd staat in de eerste divisie voor de 26ste keer op het programma. Excelsior won acht ontmoetingen en Telstar zes. Het treffen eindigde het vaakst zonder winnaar: elf keer.

Ook de vorige drie ontmoetingen in Rotterdam eindigden onbeslist. Het laatste treffen, in september 2013, eindigde in 1-1. Excelsior speelde ruim een uur met een man minder.

Excelsior is de enige club in de Keuken Kampioen Divisie die dit seizoen thuis nog niet gelijkspeelde. Verder deelden alle teams zowel thuis als uit minimaal één keer de punten.

De laatste thuiszege van Excelsior op Telstar dateert van november 2005 (4-0). Luigi Bruins speelde toen de achttiende wedstrijd in zijn profcarrière en maakte de derde goal.

Luigi Bruins moet de wedstrijd tegen Telstar ditmaal vanaf de tribune bekijken. De middenvelder is geschorst, net als Telstar-middenvelders Charlie Gilmour en Elayis Tavsan.

Tickets bestellen
Heb je nog geen tickets voor Excelsior – Telstar? Bestel ze dan hieronder. Voor dit competitieduel is er vrije verkoop. Heb je vragen of wil je meer informatie? Stuur dan een mailtje naar ticketing@sbvexcelsior.nl.

In de tweede seizoenshelft spelen we in totaal nog 9 thuiswedstrijden. Wil jij geen thuisduel missen? Dan is een halve seizoenkaart de makkelijkste en voordeligste manier om deze allemaal te bezoeken. Een halve seizoenkaart is al verkrijgbaar vanaf 55 euro (jeugdtarief). Klik op onderstaande button voor alle tarieven en het bestellen van een halve seizoenkaart.

Wedstrijdsponsor: Nederlof Fish
Balsponsor: DUO Notariaat & Adviseurs

Terug naar overzicht