Een elftal feiten: Excelsior – SC Cambuur

20 december 2019

Excelsior Rotterdam sluit 2019 aanstaande zondag af met de thuiswedstrijd tegen koploper SC Cambuur. De aftrap is om 14:30 uur. Eerder dit seizoen verloor Excelsior in Leeuwarden met 4-0 en dus zijn de Kralingers uit op revanche. Vooruitblikken doen we met een elftal feiten.

Excelsior behaalde in de eerste seizoenshelft 34 punten. Daarmee is dit de op-twee-na beste eerste seizoenshelft in de eerste divisie met twintig teams in de competitie.

Koploper SC Cambuur is met 42 punten uit 19 wedstrijden bezig aan zijn beste seizoen ooit. Als SC Cambuur minimaal gelijkspeelt, of als Jong Ajax niet wint, zijn de Friezen winterkampioen.

SC Cambuur leed vorige week tegen Jong Ajax de eerste nederlaag sinds eind augustus. De vijftien wedstrijden daartussen behaalden de Friezen 39 van de mogelijke 45 punten.

Excelsior maakte tot dusverre veertig doelpunten. In slechts drie van de voorgaande 37 seizoenen scoorde Excelsior nog vaker, het meest en voor het laatst in 2001-2002 (57 goals).

Excelsior speelt dit seizoen voor het eerst tegen de koploper. In vier van de laatste vijf wedstrijden tegen de nummer één van de eerste divisie bleef Excelsior ongeslagen.

SC Cambuur was de tweede club in de profcarrière van Sander Fischer. De huidige aanvoerder van Excelsior speelde in 2008 en 2019 negentien wedstrijden voor de Friezen.

Aan de kant van SC Cambuur hebben Sonny Stevens en Jordy van Deelen een verleden bij Excelsior. Stevens was vorig jaar doelman, Van Deelen was in 2012 en 2013 Excelsiorspeler.

Excelsior verloor de uitwedstrijd tegen SC Cambuur, in de negende speelronde, met liefst 4-0. Drie tegendoelpunten, waaronder een van Jordy van Deelen vielen voor rust.

Excelsior Rotterdam en SC Cambuur werden deze week allebei uitgeschakeld voor de TOTO KNVB Beker. Excelsior verloor met 0-2 van FC Eindhoven en SC Cambuur in eigen stadion met 1-2 van Feyenoord.

Deze wedstrijd staat voor de 24ste keer op het programma in de eerste divisie. Excelsior won elf ontmoetingen en hield negen keer een punt over aan het duel. SC Cambuur won driemaal.

De laatste ontmoeting in de eerste divisie was op 3 mei 2013 (foto). SC Cambuur won toen tijdens de laatste speelronde met 2-0 in Kralingen en kroonde zich daarmee tot kampioen.

Bestel nu jouw tickets
Rond de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur hebben we activiteiten voor het hele gezin. Kijk hier voor alle informatie. Mis deze voetbalmiddag in winterse sferen voor de hele familie dus niet en bestel nu jouw kaarten voor de thuiswedstrijd tegen koploper SC Cambuur via Excelsior Tickets.

Bestel je een halve seizoenkaart? Dan heb je naast de 9 thuiswedstrijden na de winterstop (inclusief de krakers tegen NAC Breda, Go Ahead Eagles en De Graafschap) gratis toegang tot de topper tegen SC Cambuur (zondag 22 december, 14:30 uur).

Wedstrijdsponsor: Mansveld Vastgoedonderhoud
Balsponsor: Tien Producties

Terug naar overzicht