Een elftal feiten: Excelsior – Telstar

18 september 2020

Excelsior Rotterdam speelt dinsdag de tweede thuiswedstrijd van dit seizoen tegen Telstar. Op 17 januari van dit jaar speelden de Kralingers in eigen stadion nog met 3-3 gelijk tegen de Witte Leeuwen. We kijken vooruit naar het duel van dinsdag met een elftal feiten.

1. Excelsior speelt pas voor de 22ste keer en voor het eerst sinds 2005 een eerstedivisiewedstrijd op dinsdagavond. Een van de vorige duels was in 2001 thuis tegen Telstar (4-2 zege).

2. Excelsior staat na drie wedstrijden al op dertien doelpunten. Tot dit seizoen leverden de eerste drie duels nooit meer dan negen goals op, zoals gebeurde in het seizoen 2000-2001.

3. Vorig seizoen had Excelsior twee keer zoveel wedstrijden nodig voordat er dertien keer werd gescoord. Het puntentotaal was een jaar geleden met zes uit drie wel hetzelfde.

4. Telstar is het seizoen begonnen met een 2-2 gelijkspel tegen FC Volendam (thuis), een 3-2 uitzege bij FC Eindhoven en een 1-2 thuisnederlaag tegen MVV Maastricht.

5. Toen het vorig seizoen werd afgebroken, stond Telstar op de tiende plaats. De ploeg had met 44 punten slechts drie punten minder dan Excelsior, dat zevende werd.

6. Voor de laatste thuiszege op Telstar moeten we even terug in de tijd. In 2005 werden voor het laatst drie punten gepakt, toen het 4-0 werd. Onder meer Luigi Bruins kwam tot scoren.

7. De laatste vier ontmoetingen in Rotterdam eindigden in een gelijkspel. De meest doelpuntrijke was in januari van dit jaar, toen het 3-3 werd. Elías Már Ómarsson maakte toen twee doelpunten.

8. Dat was de eerste wedstrijd in 2020 waarin Ómarsson tot scoren kwam. In de tien wedstrijden daarna maakte de IJslander veertien doelpunten, waarvan zeven in dit prille seizoen.

9. Ook Thomas Oude Kotte is bezig aan een productief seizoen. De middenvelder maakte al twee goals, evenveel als in zijn vorige 56 wedstrijden in het betaalde voetbal bij Excelsior en Vitesse.

10. De topscorer van Telstar, met drie van de zes doelpunten, is Ilias Bronkhorst. Hij is van origine een verdediger, maar begon het seizoen in de aanval.

11. Gyliano van Velzen is sinds twee weken speler van Telstar. In de zomer van 2014 was de aanvaller nog op proef bij Excelsior, maar hij kreeg geen contract aangeboden.

Wedstrijdsponsor: 010 Concepts
Balsponsor: Nederlof Fish

Terug naar overzicht