Een elftal feiten: FC Dordrecht – Excelsior Rotterdam

9 januari 2020

We hervatten de competitie aanstaande vrijdag met de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht (aftrap 20:00 uur). Eerder dit seizoen wonnen we in eigen stadion met 3-2 van FC Dordrecht. Vooruitkijken op het duel van vrijdag doen we als altijd met een elftal feiten.

Excelsior speelt in de eerste divisie voor de 22ste keer de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht. De balans is gelijk: beide ploegen wonnen acht ontmoetingen, vijf keer was er geen winnaar.

De laatste ontmoeting tussen beide ploegen in Dordrecht was in 2015 de Eredivisie, toen ook in januari. FC Dordrecht won die ontmoeting met 1-0 door een doelpunt van Mart Lieder.

In de eerste divisie is Excelsior ongeslagen in de laatste vier uitwedstrijden tegen FC Dordrecht. De laatste twee ontmoetingen eindigden gelijk, de laatste zege van Excelsior was in 2010.

Excelsior won de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht in oktober met 3-2. In deze wedstrijd maakte Excelsior in de eerste negen minuten na rust een 0-1 achterstand ongedaan.

FC Dordrecht bezet sinds de negende speelronde onafgebroken de laatste plaats in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg heeft de meeste tegengoals van de competitie en won alleen nog van NEC en Jong PSV.

Na twintig wedstrijden heeft FC Dordrecht elf punten, evenveel als vorig seizoen. Alleen in de seizoenen 1977-1978 en 1978-1979 had de club na evenveel wedstrijden minder punten behaald.

Excelsior is ongeslagen in de laatste vijf uitwedstrijden. Alleen SC Cambuur (negen wedstrijden) en Go Ahead Eagles (acht) zijn buitenshuis nog langer zonder nederlaag.

In de eerste twintig wedstrijden kreeg Excelsior 36 tegendoelpunten. In het laatste seizoen in de eerste divisie kreeg Excelsior in het gehele seizoen slechts twee doelpunten meer tegen.

Excelsior begon het nieuwe jaar in de eerste divisie in 2006 voor het laatst met een overwinning. De laatste twaalf eerste duels na de jaarwisseling leverden wel slechts twee nederlagen op.

In 2004 en 2014 was deze wedstrijd ook de eerste van het nieuwe kalenderjaar. Beide ontmoetingen in Dordrecht eindigden in een 1-1 gelijkspel.

Mike Havekotte speelt na de winterstop op huurbasis voor FC Dordrecht. De doelman stond van 2015 tot en met 2018 onder contract bij Excelsior, maar speelde geen officiële wedstrijd.

Kaartverkoop
Ga jij met ons mee naar Dordrecht? Er rijdt een supportersbus (vertrek 18:45 uur), maar je kunt dit duel ook met eigen vervoer bezoeken. Seizoenkaarthouders en clubkaarthouders (die in het bezit zijn van een uitkaartregistratie) kunnen dit duel met de buscombi of eigen vervoer bezoeken. De buscombi kost in totaal 16 euro, mocht je met eigen vervoer naar de wedstrijd willen kost dit 10 euro. Vragen? Stuur dan een mailtje naar ticketing@sbvexcelsior.nl.

Terug naar overzicht