Een elftal feiten: FC Eindhoven – Excelsior

7 oktober 2020

Na drie nederlagen op rij reist Excelsior Rotterdam vrijdag naar Brabant voor de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven. De aftrap is om 21:00 uur en het duel is live te volgen via FOX Sports. Elf feiten over FC Eindhoven – Excelsior Rotterdam.

1. Excelsior speelde in de eerste divisie alleen vaker tegen Helmond Sport (66 wedstrijden) dan tegen FC Eindhoven (62). De Eindhovenaren zijn met 29 zeges wel de meest favoriete tegenstander.

2. De meeste zeges waren op eigen veld, want van de 31 uitwedstrijden won Excelsior er zeven. De punten gingen twee keer zo vaak naar FC Eindhoven en tienmaal eindigde het treffen onbeslist.

3. Vorig seizoen speelde Excelsior in Eindhoven de laatste uitwedstrijd voor de coronacrisis en won de thuisploeg met 3-1. Drie van de vier doelpunten vielen uit een strafschop.

4. In 2009 werd het 4-4 in Eindhoven, een van de twee meest doelpuntrijke puntendelingen van Excelsior, dat destijds tussen de 54ste en 66ste minuut terugkwam van een 4-1 achterstand.

5. FC Eindhoven behaalde acht punten in de eerste zes duels. Dat zijn er drie minder dan vorig seizoen, toen de ploeg bij het staken van de competitie op de dertiende plaats stond.

6. Die dertiende plaats wordt nu bezet door Excelsior. De Kralingers beleven met zes punten uit evenveel duels, zeven minder dan vorig seizoen, de minste seizoenstart sinds 1997.

7. Excelsior verloor pas voor de 32ste keer in 1.305 duels eerste divisie drie achtereenvolgende wedstrijden. Slechts twaalf keer duurde deze reeks nog langer, voor het laatst in 2012.

8. FC Eindhoven verloor de vorige wedstrijd met 6-0 bij NEC, de grootste nederlaag sinds 2009. Slechts vier keer verloren de Eindhovenaren met nog meer doelpunten verschil.

9. Hervé Matthys speelde één seizoen voor FC Eindhoven (33 wedstrijden) voordat hij in de zomer van 2018 de overstap maakte naar Excelsior.

10. Van alle clubs in Nederland speelde FC Eindhoven het vaakst in de eerste divisie. De Eindhovenaren, eerste op de eeuwige ranglijst, zijn momenteel bezig aan het 59ste seizoen.

11. Tijdens de laatste 363 officiële wedstrijden van Excelsior klonk het eerste fluitsignaal telkens voor 21:00 uur. In 2010 trapte Excelsior voor het laatst op dit tijdstip af (2-0 verlies bij FC Utrecht).

Terug naar overzicht