Een elftal feiten: Go Ahead Eagles – Excelsior Rotterdam

5 september 2019

We kijken vooruit naar de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles met een elftal feiten. Dit duel wordt zaterdag gespeeld en de aftrap in de Adelaarshorst is om 20:45 uur.

1. Excelsior begon de eerste divisie slechts vier keer beter dan dit seizoen, met negen punten uit vier wedstrijden. In het vorige seizoen (2013-2014) had Excelsior na vier duels pas drie punten.

2. Go Ahead Eagles is, net als Excelsior, een van de acht ploegen die dit seizoen zijn eerste twee thuiswedstrijden won. In de eerste twee uitwedstrijden behaalde Go Ahead geen punten.

3. Daarmee beleeft Go Ahead een minder succesvolle seizoenstart van afgelopen seizoen. Toen was de ploeg koploper dankzij vier overwinningen in de eerste vier wedstrijden.

4. Excelsior speelt in de eerste divisie voor de twintigste keer de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Van de voorgaande ontmoetingen won Excelsior er slechts drie. Go Ahead won twaalf keer, vier keer werd het gelijk.

5. Op 18 maart 2005 won Excelsior voor het laatst een competitiewedstrijd in Deventer, toen het in de eerste divisie 0-3 werd. De laatste ontmoeting was in 2016 in de eredivisie, toen Go Ahead met 3-0 won.

6. Excelsior en Go Ahead Eagles speelden ook deze zomer tijdens de voorbereiding de gebruikelijke oefenwedstrijd in Terwolde. Go Ahead won het duel in juli met 2-0.

7. Zowel Excelsior als Go Ahead Eagles werden vorig seizoen in de nacompetitie uitgeschakeld door RKC Waalwijk. Bij de ploeg uit Deventer gebeurde dat in de laatste seconden van de blessuretijd.

8. Elso Brito, sinds dit seizoen speler van Go Ahead Eagles, speelde tussen 2013 en 2017 voor Excelsior. Aan de kant van Excelsior heeft aanvoerder Sander Fischer een verleden in Deventer.

9. Sander Fischer heeft slechts vijf clubs waar hij vaker tegen speelde, dan tegen Go Ahead Eagles (negen wedstrijden). Toch speelde de verdediger in 2015 voor het laatst tegen de ploeg uit Deventer.

10. Bij een overwinning in Deventer beleeft Excelsior de op-twee-na beste seizoenstart in de eerste divisie. Excelsior had in slechts vijf seizoenen twaalf of meer punten na vijf wedstrijden.

11. Excelsior is minimaal voor één dag koploper bij een overwinning op Go Ahead Eagles. Elf jaar geleden was Excelsior voor het laatst de nummer één na een volledige speelronde.

Kaartverkoop
Supporters van Excelsior Rotterdam kunnen de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles alleen met auto bezoeken. Kaarten kosten slechts 6 euro en zijn te koop via Excelsior Tickets.

Live op FOX
De wedstrijd Go Ahead Eagles – Excelsior is zaterdagavond live te zien op FOX Sports en FOX! Dus reis je niet mee naar Deventer? Dan hoef je niets van de wedstrijd te missen! Er wordt zaterdagavond om 20.45 uur afgetrapt en het duel is zowel te zien op FOX Sports 1 als op het open net van FOX (te vinden op kanaal 11 bij Ziggo of 16 bij KPN).

Terug naar overzicht