Een elftal feiten: Helmond Sport – Excelsior Rotterdam

6 februari 2020

Excelsior Rotterdam treft morgenavond de hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie. Zoals bekend zegt dat in deze competitie echter niets en dus moeten de Kralingers aan de bak. We kijken vooruit met een elftal feiten.

Excelsior heeft net als in het laatste seizoen in de eerste divisie na 24 wedstrijden 37 punten en staat daarmee op de zevende plaats. Zes seizoenen terug eindigde Excelsior uiteindelijk als derde.

Excelsior behaalde maar drie punten in de eerste vijf wedstrijden van de derde periode. Alleen Helmond Sport en Roda JC Kerkrade doen het met 2 punten nog minder.

De laatste overwinning van Excelsior was op 13 december in het uitduel tegen TOP Oss (2-0). Helmond Sport won in oktober voor het laatst en is al dertien wedstrijden zonder zege.

Helmond Sport heeft 16 punten en is daarmee bezig aan het op-twee-na slechtste seizoen in de eerste divisie. Alleen 1961-1962 en vorig seizoen lag het puntenaantal lager.

Helmond Sport is samen met FC Dordrecht de minst presterende ploeg in thuisduels (10 punten). Geen club scoorde minder op eigen veld dan de 12 goals van Helmond.

Deze wedstrijd staat in de eerste divisie voor de 29ste keer op het programma. Excelsior won zeven ontmoetingen, speelde dertien keer gelijk en stond achtmaal met lege handen.

Excelsior won geen van de laatste tien competitiewedstrijden in Helmond. De laatste zege dateert van 1999, toen het 3-1 werd dankzij een hattrick van Virgil Breetveld.

Tijdens de laatste ontmoeting in februari 2014 verloor Excelsior met 2-1 in Helmond. Dat was destijds de eerste nederlaag onder leiding van trainer Marinus Dijkhuizen.

Excelsior won dit seizoen al tweemaal van Helmond Sport. Thuis werd eind augustus in de slotminuten met 3-1 gewonnen, in de winterstop werd het in een oefenwedstrijd 2-1.

Brandon Ormonde-Ottewill stond in het seizoen 2017-2018 onder contract bij Helmond Sport. De verdediger speelde er door een blessure maar één wedstrijd.

Jeff Stans speelde van 2013 tot 2016 voor Excelsior Rotterdam en staat sinds het begin van dit seizoen onder contract van Helmond Sport.

Kaartverkoop
Supporters van Excelsior Rotterdam kunnen de uitwedstrijd tegen Helmond Sport aanstaande vrijdag alleen met de auto bezoeken. Er zal helaas geen bus rijden. Voor de autocombi is vanuit Helmond wel de restrictie opgelegd dat supporters van Excelsior pas om 17:00 uur hun ticket mogen afhalen bij het stadion van Excelsior. Losse tickets kosten 6 euro en zijn te koop via onderstaande link. Morgen zullen supporters die meereizen per mail informatie ontvangen over het afhalen van de tickets.

Terug naar overzicht