Een elftal feiten: Jong PSV – Excelsior

24 januari 2020

Maandag spelen we op PSV Campus De Herdgang tegen Jong PSV. Eerder dit seizoen wonnen we in ons eigen stadion met 5-2. We kijken vooruit op het duel van aanstaande maandag met een elftal feiten.

Excelsior is al zes uitwedstrijden op rij ongeslagen (twee zeges en vier gelijke spelen). De laatste keer dat deze reeks langer duurde, was in het seizoen 2008-2009 (7 wedstrijden).

Excelsior behaalde twee punten in de laatste drie wedstrijden. De ploeg bleef dit seizoen nog niet vier achtereenvolgende wedstrijd zonder overwinning.

Jong PSV eindigde de afgelopen drie seizoenen in de top-vijf, maar staat nu op de achttiende plaats. Vorig seizoen eindigde de beloftenploeg nog als nummer drie.

Jong PSV is met achttien punten bezig aan zijn slechtste seizoen in de eerste divisie. Vorig jaar hadden de Eindhovenaren na evenveel wedstrijden veertig punten.

Excelsior speelt pas voor de tweede keer de uitwedstrijd tegen Jong PSV. De vorige ontmoeting in 2013, het eerste thuisduel van Jong PSV in de eerste divisie, eindigde in 1-1.

Dat gelijkspel is het enige puntverlies dat Excelsior in competitieverband leed in een uitwedstrijd tegen een beloftenploeg. De andere drie uitduels leverden negen punten op.

In de achtste speelronde won Excelsior de thuiswedstrijd tegen Jong PSV met 5-2. Excelsior scoorde twee keer in de eerste acht minuten, na een halfuur spelen stond het al 4-0.

Tussen 2013 en 2017 speelde Rai Vloet 54 wedstrijden namens Jong PSV. In die wedstrijden maakte de middenvelder zestien doelpunten gaf hij zeven assists.

Jong PSV-trainer Peter Uneken stelde dit seizoen al 34 spelers op. Ricardo Moniz maakte tot nu toe gebruik van zeventien spelers, van wie Damen, Matthys en Vloet alle duels speelden.

Excelsior heeft na 22 wedstrijden veertig tegendoelpunten, één meer dan in het gehele voorgaande seizoen waarin de Kralingers in de eerste divisie speelden.

Zelf maakte Excelsior al 45 doelpunten. In slechts vijf seizoenen was Excelsior nog productiever, voor het laatst in 2001-2002.

Kaartverkoop
Er rijdt helaas geen bus naar Eindhoven, maar supporters van Excelsior kunnen dit duel wel met eigen vervoer bezoeken. Kaarten kosten slechts 5 euro! Bestel dus nu jouw ticket en steun ons tegen Jong PSV!

Alleen seizoen- en clubkaarthouders inclusief uitkaartregistratie kunnen kaarten bestellen voor uitwedstrijden. Heb je hier vragen over? Stuur dan een mail naar ticketing@sbvexcelsior.nl.

Terug naar overzicht