Een elftal feiten: NAC Breda – Excelsior

18 september 2019

Excelsior Rotterdam neemt het aanstaande vrijdag in het Rat Verlegh Stadion op tegen NAC Breda. Een heuse topper in de Keuken Kampioen Divisie tussen de nummers 2 en 3. Met een elftal feiten kijken we alvast vooruit naar dit duel.

1. Excelsior is met dertien punten in zes wedstrijden bezig aan een bovengemiddelde seizoenstart. Slecht zes keer was de start nog beter, voor het laatst in 2009.

2. Ook NAC Breda beleeft historisch gezien een uitstekende start van het seizoen, eveneens met dertien uit zes. Dat is voor NAC zelfs een evenaring van de beste seizoenstart in 1992.

3. Excelsior speelt in de eerste divisie voor de achtste keer de uitwedstrijd tegen NAC Breda. Alleen de laatste ontmoeting in 1999 werd gewonnen. De andere duels resulteerden in drie gelijke spelen en drie nederlagen.

4. Deze wedstrijd werd daarnaast zeventien keer gespeeld in de Eredivisie, waaronder de afgelopen acht edities. Excelsior won de laatste ontmoeting op het hoogste niveau, begin vorig seizoen, met 2-0.

5. Excelsior speelt voor de negende keer een uitwedstrijd tegen een mededegradant. In de helft van de voorgaande duels bleef Excelsior ongeslagen, hoewel de laatste vier geen punten opleverden.

6. Rai Vloet was in het seizoen 2017-2018 speler van NAC Breda. De middenvelder miste toen slechts drie eredivisieduels. Vloet maakte in 31 wedstrijden vier doelpunten voor NAC.

7. Tot nu toe vallen gemiddeld 3,7 doelpunten in wedstrijden van Excelsior. In slechts drie seizoenen lag dit gemiddelde aan het einde van het seizoen hoger.

8. Zelf scoorde Excelsior dertien doelpunten in de eerste wedstrijden. Alleen Jong Ajax (16 goals) en SC Cambuur (15) kwamen vaker tot scoren.

9. Jeffry Fortes, Ahmad Mendes Moreira en Joël Zwarts maakten alle drie al drie doelpunten. Slechts drie spelers in de eerste divisie scoorden tot dusverre vaker dan dit drietal.

10. NAC Breda kreeg in de eerste drie thuiswedstrijden dit seizoen nog maar één doelpunt tegen, de minste van alle clubs in de eerste divisie.

11. Excelsior bleef ongeslagen in de vorige zeven wedstrijden in de eerste divisie waarin het speelde tegen een tegenstander die hoger op de ranglijst staat (vijf zeges en twee gelijke spelen).

Kaartverkoop
Supporters die in het bezit zijn van een seizoenkaart of clubkaart (i.c.m. een uitkaartregistratie) kunnen deze wedstrijd met de bus of auto bezoeken. De buscombi kost 17 euro, een autoticket 6 euro. De bus vertrekt vrijdag 20 september om 18:15 uur vanaf het parkeerterrein van het van Donge & De Roo Stadion. Je kunt tot uiterlijk vrijdag 20 september 15:00 uur kaarten aanschaffen via Excelsior Tickets.

Terug naar overzicht