Een elftal feiten over De Graafschap – Excelsior

25 oktober 2018

Excelsior Rotterdam speelt aanstaande zaterdag op de Vijverberg tegen De Graafschap (aftrap 19:45 uur). We blikken vooruit op deze uitwedstrijd tegen de Superboeren met een elftal feiten.

1. Excelsior heeft voor de vierde keer in de historie minimaal twaalf punten na de eerste negen eredivisiewedstrijden. De laatste keer dat dit gebeurde was 34 jaar geleden (drie punten per overwinning).

2. De vorige keer dat Excelsior minimaal op de achtste plaats stond na negen eredivisiewedstrijden was ook in 1984. Het is pas de derde keer dat Excelsior zo hoog staat op een kwart van de competitie.

3. De Graafschap behaalde in de eerste negen wedstrijden zeven punten. Dat zijn er vijf meer dan in het laatste seizoen dat de Doetinchemmers uitkwamen op het hoogste niveau.

4. De Graafschap behaalde dit seizoen zes van de zeven punten in eigen stadion. Feyenoord (2-0) en Willem II (2-1) verlieten De Vijverberg zonder punten. Daarnaast scoorden de Doetinchemmers tweederde van de doelpunten op eigen veld.

5. De Graafschap – Excelsior staat in de eredivisie pas voor de achtste keer op het programma. Excelsior won nog nooit een eredivisiewedstrijd in Doetinchem. Drie keer werd het gelijk en vier keer wonnen de Superboeren.

6. Op 16 januari 2016 stonden Excelsior en De Graafschap voor het laatst tegenover elkaar op de Vijverberg. Excelsior verloor toen met 2-0 door twee doelpunten in de laatste twintig minuten.

7. De selectie van De Graafschap bestaat dit seizoen volledig uit Nederlandse spelers. Alle 26 selectiespelers van de Doetinchemmers hebben de Nederlandse nationaliteit.

8. Twee spelers van de Superboeren hebben een verleden bij Excelsior. Daryl van Mieghem speelde 59 wedstrijden namens Excelsior en Leeroy Owusu droeg zeven keer het roodzwarte shirt.

9. Alessandro Damen kan in Doetinchem voor het eerst in 427 dagen weer een hele wedstrijd onder de lat staan in het eerste elftal van Excelsior. De laatste keer dat de doelman dit deed was op 26 augustus 2017 tegen Heracles Almelo (2-2 gelijkspel).

10. Met een overwinning bij De Graafschap schrijft Excelsior geschiedenis. Nog nooit behaalden de Kralingers vijftien punten in de eerste tien eredivisiewedstrijden van het seizoen (drie punten per overwinning).

11. De tiende speelronde is gemiddeld gezien de meest favoriete van Excelsior. In geen enkele andere speelronde behaalde Excelsior gemiddeld meer punten (1,38 punten per wedstrijd, drie punten per overwinning).

Bekijk hier alle informatie over de kaartverkoop voor deze belangrijke uitwedstrijd.

Terug naar overzicht