Een elftal feiten over Excelsior – VVV-Venlo

28 september 2018

Excelsior Rotterdam speelt morgenavond (aftrap 20:45 uur) tegen VVV-Venlo. We blikken vooruit op deze thuiswedstrijd met een elftal feiten.

1. Excelsior heeft na zes wedstrijden één punt minder dan in het afgelopen seizoen. Bij een overwinning op VVV-Venlo zou Excelsior na zeven wedstrijden meer punten hebben dan afgelopen seizoen.

2. VVV-Venlo staat na zes wedstrijden met elf punten op de zesde plaats. Zeven van deze punten werden behaald in uitwedstrijden. Alleen PSV behaalde meer punten op vreemde bodem.

3. De Limburgers zijn één van de vier clubs die nog ongeslagen zijn in uitwedstrijden. Vorig seizoen bleef VVV-Venlo, op bezoek bij Excelsior, voor het eerst ongeslagen in de eerste vier uitwedstrijden.

4. Excelsior won in 2018 slechts één van de tien thuiswedstrijden in de Eredivisie. In de overige wedstrijden werd vijf keer gelijk gespeeld en vier keer verloren.

5. Excelsior is in de Eredivisie voor de zevende keer de gastheer van VVV-Venlo. Excelsior won drie keer, speelde eenmaal gelijk en stond twee keer met lege handen.

6. In deze voorgaande zes ontmoetingen vielen slechts dertien doelpunten. Excelsior scoorde er met zeven doelpunten één meer dan VVV-Venlo.

7. Alleen PSV kreeg tot nu toe minder tegendoelpunten dan VVV-Venlo. De Limburgers kregen in de eerste zes wedstrijden pas vier tegendoelpunten.

8. De laatste competitiewedstrijd die Mounir El Hamdaoui namens Excelsior in 2004 speelde, was een thuiswedstrijd tegen een Limburgse tegenstander. Excelsior won toen met 2-0 van MVV Maastricht.

9. Excelsior speelde vorig seizoen in de zevende speelronde ook een thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo. In de vier wedstrijden daarna behaalde Excelsior toen tien punten.

10. Op 31 maart 2006 werd Excelsior in de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo kampioen van de Eerste Divisie. Excelsior won met 3-1 van de op dat moment enig overgebleven concurrent.

11. De vorige keer dat Excelsior in drie achtereenvolgende wedstrijden een thuiswedstrijd speelde, werd de derde thuiswedstrijd van deze reeks met 1-0 gewonnen (2011).

Terug naar overzicht