Een elftal feiten over PSV – Excelsior Rotterdam

6 december 2018

Excelsior Rotterdam speelt morgenavond in het Philips Stadion tegen koploper PSV (aftrap 20:45 uur). We blikken vooruit op deze uitwedstrijd met een elftal feiten.

1. Met zestien punten in de eerste veertien wedstrijden loopt Excelsior maar één punt achter op afgelopen seizoen. Maar vijf keer had Excelsior meer punten na veertien duels.

2. PSV won de eerste dertien wedstrijden maar verloor afgelopen weekend van Feyenoord. De nederlaag in De Kuip was voor PSV de eerste in twintig eredivisiewedstrijden.

3. PSV beleeft met 39 punten in de eerste veertien wedstrijden de beste seizoenstart sinds 1987. Destijds wonnen de Eindhovenaren de eerste zeventien wedstrijden.

4. PSV is bezig aan een imposante reeks in eigen stadion. De Eindhovenaren zijn al 38 thuiswedstrijden op rij ongeslagen in de Eredivisie. De laatste thuisnederlaag was op 18 september 2016 in de wedstrijd tegen Feyenoord (1-2).

5. PSV leed dit seizoen nog geen puntverlies in het Philips Stadion. In de zeven thuiswedstrijden scoorden de Eindhovenaren al 27 doelpunten, meer dan Excelsior in zowel thuis- als uitwedstrijden.

6. Excelsior scoorde tot dusverre 22 doelpunten, waarvan zeven in uitwedstrijden. Het laatste uitdoelpunt werd gescoord door Ryan Koolwijk, die tegen FC Emmen voor het eerst sinds 2014 scoorde in een uitwedstrijd in de Eredivisie.

7. PSV kreeg dit seizoen slechts één tegendoelpunt op eigen veld. Jeroen Zoet houdt al 494 achtereenvolgende minuten zijn doel leeg in eredivisiewedstrijden het Philips Stadion.

8. Excelsior kreeg al 34 tegendoelpunten in veertien wedstrijden, bijna evenveel als PSV in het volledige afgelopen seizoen (39). Alleen in 2007 kreeg Excelsior nog meer tegengoals.

9. De wedstrijd in Eindhoven staat in de Eredivisie voor de 22ste keer op het programma. Excelsior won alleen in 1971, door twee doelpunten van Jan Coenen (1-2). PSV won zeventien keer en driemaal kende de wedstrijd geen winnaar.

10. Op 17 oktober 2015 speelde Excelsior in blessuretijd met 1-1 gelijk in Eindhoven door een doelpunt van Nigel Hasselbaink. Sinds die wedstrijd speelde PSV 107 eredivisiewedstrijden, waarvan het er slechts zeven verloor.

11. Excelsior scoorde pas twaalf doelpunten op bezoek bij PSV. De thuisploeg scoorde in deze wedstrijden 73 keer, maar tijdens de laatste drie ontmoetingen kreeg Excelsior in totaal slechts vier tegengoals.

Kaartverkoop
Seizoenkaarthouders kunnen voor 17 euro met de bus mee naar Eindhoven, anderen betalen 5 euro meer. De bus vertrekt vrijdag om 18:30 uur vanaf het parkeerterrein van ons stadion. Losse tickets kosten 15 euro. Kaarten bestellen kan via Excelsior Tickets. Alleen (seizoen) clubkaarthouders met een uitkaartregistratie kunnen mee naar uitwedstrijden. Nog geen uitkaartregistratie? Vraag deze dan gratis aan via ticketing@sbvexcelsior.nl.

Terug naar overzicht