Een elftal feiten over Willem II – Excelsior Rotterdam

13 september 2018

Excelsior Rotterdam speelt aanstaande zaterdag tegen het Willem II van onze oud trainer Adrie Koster. We blikken vooruit op het duel de tricolores uit Tilburg met een elftal feiten.

1. Als Excelsior niet verliest bij Willem II heeft de ploeg na vijf wedstrijden meer punten dan afgelopen seizoen. Bij een overwinning beleeft Excelsior de op drie na beste seizoenstart in de eredivisie.

2. Willem II is met zes punten uit vier wedstrijden bezig aan de beste seizoenstart sinds 2008. Zeventien jaar geleden won Willem II voor het laatst drie van de eerste vijf eredivisiewedstrijden.

3. Deze wedstrijd werd in de eredivisie 12 keer eerder gespeeld. Excelsior won drie keer en ging zesmaal zonder punten naar huis. Het treffen eindigde drie keer zonder winnaar.

4. Excelsior is tegen geen enkele andere club die nu in de Eredivisie speelt langer ongeslagen in uitwedstrijden dan tegen Willem II. De laatste 5 eredivisiewedstrijden in Tilburg gingen niet verloren.

5. Op 7 november 2015 won Excelsior met 3-2 in Tilburg. Na 3 minuten stond het al 1-1. Tom van Weert scoorde toen de snelste 1-1 in de eredivisie sinds veertien jaar.

6. In de laatste twee wedstrijden van Willem II vielen liefst twaalf doelpunten, waarvan er zes werden gemaakt door de Tilburgers. Fran Sol scoorde de laatste vier doelpunten van Willem II.

7. Anouar Hadouir maakte zestien jaar geleden bij Willem II zijn debuut in het betaalde voetbal. De meest ervaren speler van Excelsior speelde in vijf seizoenen 101 wedstrijden voor de Tilburgers, waarin hij 19 keer scoorde.

8. Ali Messaoud droeg tussen 2013 en 2015 het shirt van Willem II. De middenvelder speelde in twee seizoenen 65 wedstrijden voor Willem II, waarin hij 15 doelpunten maakte.

9. Excelsior speelt voor de derde achtereenvolgende wedstrijd tegen een oud-trainer. Adrie Koster was tussen 1997 en 2003 trainer van Excelsior, waarmee hij in 2002 promoveerde naar de eredivisie (foto).

10. Koster is één van de drie trainers in de historie van Excelsior die zes seizoenen op rij hoofdtrainer was in Kralingen. Hij evenaarde hiermee Bob Janse (1956-1962) en Rinus Smits (1962-1968).

11. Excelsior hoeft weinig te reizen voor de eerste drie uitwedstrijden van dit seizoen. Alleen in het eerste seizoen in de eredivisie (1970-1971) speelde Excelsior de eerste drie uitwedstrijden ook alle drie in Zuid-Holland of Noord-Brabant.

Terug naar overzicht