Een elftal feiten: TOP Oss – Excelsior

11 december 2019

Na twee overwinningen gaat Excelsior Rotterdam aanstaande vrijdag in de uitwedstrijd tegen TOP Oss voor de derde driepunter op rij. De aftrap is vrijdag om 20:00 uur en we kijken als altijd vooruit op dit duel met een elftal feiten.

Excelsior heeft na achttien wedstrijden zes punten meer dan het laatste seizoen in de eerste divisie. In slechts acht van de 37 eerdere seizoenen had Excelsior in deze fase meer punten.

TOP Oss heeft na achttien wedstrijden vijftien punten minder dan vorig seizoen (toen 31). Vorig jaar stonden de Brabanders na evenveel wedstrijden zesde, nu achttiende.

Voor Excelsior is de eerste seizoenshelft, ongeacht het resultaat vrijdag, de op-twee-na beste in seizoenen waarin de eerste divisie bestaat uit twintig teams.

Excelsior staat twaalf plaatsen hoger op de ranglijst dan TOP Oss, maar kreeg slechts twee tegendoelpunten minder. Excelsior heeft al bijna evenveel tegendoelpunten als in het volledige laatste seizoen in de eerste divisie.

Geen enkele club in de eerste divisie maakte minder doelpunten dan TOP Oss. De Brabanders vonden tot nu toe zeventien keer het net, 21 keer minder dan Excelsior.

Excelsior speelt voor de laatste keer dit kalenderjaar een uitwedstrijd. De achttien uitduels die al zijn gespeeld leverden drie zeges, vijf puntendelingen en tien nederlagen op (inclusief Eredivisie).

Voor TOP Oss is deze wedstrijd het twintigste en laatste thuisduel van 2019. De Brabanders hielden de drie punten tot dusverre acht keer in eigen huis, speelden vier keer gelijk en verloren zevenmaal.

Deze wedstrijd staat voor de negentiende keer op het programma. Excelsior won tien van de voorgaande ontmoetingen, speelde tweemaal gelijk en verloor zes keer.

De laatste ontmoeting was in 2013 en eindigde in een 2-2 gelijkspel, onder andere door twee goals van Lars Veldwijk. Excelsior won in 2009 voor het laatst in Oss (2-1).

Afgelopen zomer stonden Excelsior en TOP Oss in Delden in de voorbereiding ook al tegenover elkaar. Excelsior kwam al na vier minuten op achterstand, maar won met 3-1.

Excelsior is al vier achtereenvolgende uitwedstrijden ongeslagen. Alleen SC Cambuur (acht duels) en Go Ahead Eagles (zes) zijn langer zonder nederlaag buiten het eigen stadion.

Kaartverkoop
Er zal helaas geen bus rijden naar deze uitwedstrijd. Autotickets kosten 6 euro. Kaarten zijn te bestellen via onderstaande button.

Heb je problemen met bestellen? Stuur dan een mail naar ticketing@sbvexcelsior.nl. Wij zullen je vervolgens zo spoedig mogelijk helpen.

Terug naar overzicht