Een elftal feiten: VVV-Venlo – Excelsior Rotterdam

7 maart 2019

Excelsior Rotterdam speelt aanstaande zaterdag in Seacon Stadion De Koel tegen VVV-Venlo. De aftrap is om 18:30 uur. We kijken vooruit naar dit belangrijke uitduel met een elftal feiten.

1. Vorig seizoen won Excelsior met 3-2 in Venlo en werd de symbolische grens van 34 punten overschreden, waarmee Excelsior officieus zeker was van rechtstreekse handhaving.

2. Die overwinning was de eerste eredivisiezege in Venlo. Verder speelde Excelsior er eenmaal gelijk in de ontmoeting daarvoor, tegenover vier nederlagen.

3. Afgelopen seizoen had VVV-Venlo op dit moment twee punten meer, maar won de ploeg geen van de laatste dertien wedstrijden. Dit seizoen begon in speelronde 21 eveneens een mindere reeks voor VVV, dat drie keer op rij verloor.

4. Vorig seizoen had Excelsior na 24 wedstrijden slechts drie punten meer, en stond toen twaalf punten boven de degradatiezone. Nu is dat verschil maar twee punten.

5. Na de 3-2 nederlaag in de uitwedstrijd tegen FC Groningen, zakte VVV-Venlo afgelopen weekend voor het eerst dit seizoen uit het linkerrijtje. De Venlonaren staan nu tiende.

6. Peniel Mlapa scoorde dit seizoen bijna een derde van de doelpunten van VVV-Venlo. Mlapa scoorde tien doelpunten, nu al een persoonlijk seizoenrecord voor de aanvaller.

7. Excelsior maakte geen doelpunten in de laatste twee wedstrijden. De laatste keer dat er driemaal op rij niet werd gescoord, was in oktober 2016.

8. VVV-Venlo verloor dit seizoen pas drie thuiswedstrijden en kreeg op eigen veld slechts elf tegendoelpunten. Alleen PSV, Ajax en Feyenoord kregen er minder tegen in stadion.

9. Excelsior daarentegen scoorde pas elf doelpunten in uitwedstrijden, zeven minder dan vorig seizoen in de eerste elf. Vier clubs maakten dit seizoen buitenshuis nog minder doelpunten.

10. VVV-Venlo heeft dit seizoen van alle eredivisieclubs met 43,3 procent gemiddeld het minste balbezit. Na FC Groningen is ook de passnauwkeurigheid van VVV het laagst: 71,2 procent.

11. Excelsior maakt dit seizoen, samen met Ajax, de minste overtredingen: gemiddeld 9,5 per wedstrijd. VVV-Venlo maakt met 12,7 overtredingen na Heracles en FC Emmen juist het vaakst een overtreding.

Terug naar overzicht