Eerste overwinning voor Excelsior onder 15 bij Sparta

9 december 2019

Voor Excelsior onder 15 stond afgelopen zaterdag de stadsderby tegen de leeftijdsgenoten van Sparta op het programma. De ploeg van Patrick de Werk wist dit seizoen nog niet te winnen, maar kwam de afgelopen wedstrijden wel steeds dichterbij de drie punten. De uitwedstrijd tegen Sparta was dan ook een mooi moment om die eerste drie punter van het seizoen te pakken. Excelsior, dat over de gehele wedstrijd de meeste kansen kreeg, wist er in de eerste helft twee te verzilveren. Dit was dan ook gelijk de eindstand van de wedstrijd en hiermee behaalde Excelsior de eerste overwinning van het seizoen.

Met 0-2 de rust in
Excelsior dat over de gehele wedstrijd niet altijd even goed speelde, kreeg in de eerste helft wel de meeste en beste mogelijkheden. Voordat Excelsior het eerste doelpunt van de wedstrijd maakte, kreeg het al twee goede mogelijkheden via Mishawn Molina. Even later wist de aanvaller van Excelsior op een ietwat gelukkig manier toch de 0-1 te maken. De keeper van Sparta verwerkte de bal niet helemaal lekker en schoot hem tegen de rug van Mishawn aan, waardoor de bal langzaam in het doel rolde. De 0-1 voorsprong was gezien de kansen die hier vooraf gingen niet geheel onverdiend. Ook het tweede doelpunt kwam van Mishawn, alleen deze keer wist hij het net te vinden met zijn voet. De aanvaller werd goed weggestuurd door een teamgenoot en schoof de bal onder de keeper door het doel in.

De overwinning over de streep getrokken
In de tweede helft was de verwachting dat de thuisploeg flink druk zou zetten om zo snel mogelijk de aansluitingstreffer te maken. De verwachtte stormloop bleef gelukkig uit en Excelsior wist zich goed staande te houden. Al werd de thuisploeg niet heel gevaarlijk meer toch moest keeper Martijn Stavenga van Excelsior zich in het slot van de wedstrijd nog wel inspannen. Na een goed schot van een aanvaller van Sparta wist Martijn met een goede redding de aansluitingstreffer te voorkomen. Zo bleef het 0-2 en behaalde Excelsior de eerste overwinning van het seizoen. Volgende week speelt onder 15 tegen de leeftijdsgenoten van FC Utrecht en wordt bepaald wie laatste wordt in de competitie.