Eerste thuisnederlaag van het seizoen tegen Jong Ajax

25 oktober 2019

Excelsior Rotterdam was op eigen veld nog ongeslagen, maar liep tegen Jong Ajax tegen de eerste nederlaag aan. De Amsterdamse beloften wonnen met 3-1 en de domme rode kaart voor aanvoerder Sander Fischer zorgde voor een extra domper op de avond.

Tweede prent
Na ruim een uur spelen, het stond 0-2 in het voordeel van Jong Ajax, kreeg Sander Fischer in korte tijd twee keer geel. Hij wond zich op over het feit dat Ajaxspeler Quinten Timber slechts geel kreeg na een stevige overtreding op Ahmad Mendes Moreira. Scheidsrechter Erwin Blank toonde Fischer voor zijn commentaar geel. Toen hij daarna nog iets zei en afkeurend applaudisseerde, volgde een tweede prent en dus rood.

Geïrriteerd
,,Ik geef hem een stok om mee te slaan’’, was de aanvoerder van Excelsior zich na afloop schuldbewust. ,,Dit mag mij niet overkomen, hier dupeer ik de ploeg mee. Ik was geïrriteerd dat hij mijn opmerking net zo zwaar bestrafte als die overtreding. Dat ik daarbij klapte, was voor hem reden om mij nog een gele kaart te geven.’’

Vlag omhoog
Het was niet het enige bijzondere moment in deze wedstrijd, want ook rond de 0-2 van Lassina Traoré was er onduidelijkheid. Assistent-scheidsrechter Franca Overtoom stak haar vlag omhoog, maar de aanval ging door. Traoré rondde af en het doelpunt werd goedgekeurd. Terecht zo bleek, want Luigi Bruins had de bal onderweg aangeraakt, waardoor van buitenspel geen sprake was.

Achter de feiten aan
Jong Ajax, getraind door voormalig Excelsiortrainer Mitchell van der Gaag verdubbelde zodoende de 0-1 voorsprong, die al na acht minuten op het scorebord was gekomen. Toen kon Jurgen Ekkelenkamp van dichtbij inschieten uit een corner. ,,Vanaf dat moment loop je achter de feiten aan’’, verzuchtte Ricardo Moniz, die sprak van een ‘grote teleurstelling.

Ontsnapte
Feit was dat Excelsior voor rust geen aanspraak maakte op een treffer, al was Jeffry Fortes dichtbij uit een voorzet van Dogucan Haspolat, Kort daarna ontsnapte Excelsior overigens aan de 0-2 toen Traoré de bal naast het doel schoof. Na rust leidde een schot van de ingevallen Ahmad Mendes Moreira een betere fase van Excelsior, maar net op dat moment viel de 0-2 van Jong Ajax en kreeg Fischer kort daarna twee keer geel en dus rood.

Verloren
Ook nu was Excelsior nog niet definitief verslagen, een schot van Rai Vloet bracht de Rotterdammers dichterbij Jong Ajax, 1-2. Helaas maakte Traoré er meteen 1-3 van en was het duel gespeeld. Via Luigi Bruins en Joël Zwarts kreeg Excelsior nog mogelijkheden, maar de Rotterdammers kwamen niet meer tot scoren en verloren zodoende voor het eerst dit seizoen een thuiswedstrijd.

Doelpunten:
8. Jurgen Ekkelenkamp 0-1
53. Lassina Traore 0-2
71. Rai Vloet 1-2
73. Lassina Traore 1-3

Scheidsrechter: Erwin Blank
Rode kaart: Fischer (Excelsior Rotterdam, 2x geel), Lang (Ajax, 2x geel)
Gele kaarten: Haspolat, Van der Meer, Mendes Moreira (Excelsior Rotterdam), Van Gelderen, Kemper (Jong Ajax)
Toeschouwers: 3571

Opstelling Excelsior Rotterdam:
1. Alessandro Damen (K)
3. Hervé Matthys
5. Robin van der Meer
6. Dogucan Haspolat
7. Stijn Meijer
9. Elias Mar Omarsson
10. Luigi Bruins
11. Joel Zwarts
16. Sander Fischer (A)
20. Rai Vloet
22. Jeffry Fortes

Wissels Excelsior Rotterdam:
46. Ahmad Mendes Moreira in plaats van Elias Mar Omarsson
77. Thomas Oude Kotte in plaats van Stijn Meijer

Foto’s: Jan den Breejen

Wedstrijdsponsor: Meiko Nederland BV
Balsponsor: Rijkse Accountants & Adviseurs

Terug naar overzicht