Een elftal feiten: voorbereiding en Eredivisie 2018-2019

7 augustus 2018

Excelsior speelde in de voorbereiding zes wedstrijden. In vijf van deze wedstrijden bleef Excelsior ongeslagen. Er werd gewonnen van NAC Breda, AZ, ASWH en het Westlands Elftal. De wedstrijd tegen Go Ahead Eagles eindigde onbeslist en alleen van PEC Zwolle werd verloren.

De zes oefenwedstrijden leverden achttien doelpunten op. Ali Messaoud scoorde met vier doelpunten het vaakst, gevolgd door Denis Mahmudov (3). Excelsior kreeg veertien tegendoelpunten.

Trainer Adrie Poldervaart deed tijdens de voorbereiding een beroep op 24 spelers. Alleen Desevio Payne kwam vanwege een blessure niet in actie. Twaalf spelers kwamen in iedere oefenwedstrijd in actie, waaronder jeugdspeler Carlito Fermina.

Jurgen Mattheij stond met 472 minuten het langst op het veld tijdens de oefenwedstrijden, gevolgd door Jeffrey Fortes (450) en Ryan Koolwijk (399). De zes jeugdspelers speelden samen 713 minuten.

Van de acht nieuwelingen stond Mikael Anderson met 318 minuten het langst op het veld. In totaal waren de nieuwe spelers goed voor 1.853 speelminuten en vier doelpunten.

Van de nieuwe spelers kunnen Mikael Anderson, Hervé Matthys en Maarten de Fockert dit seizoen hun debuut in de Eredivisie maken. Anderson en Matthys speelden al wel in respectievelijk Denemarken en België op het hoogste niveau.

De selectie van Excelsior bestaat op dit moment, zonder jeugdspelers, uit negentien spelers. Gemiddeld heeft iedere speler 64 wedstrijden aan ervaring in de Eredivisie.

Anouar Hadouir is de meest ervaren speler, gevolgd door Luigi Bruins en Ryan Koolwijk. Samen speelden zij meer dan 700 wedstrijden in de Eredivisie.

Luigi Bruins begint aan zijn negende seizoen in het shirt van Excelsior. Jurgen Mattheij staat aan de vooravond van zijn achtste seizoen als Kralinger en Ryan Koolwijk aan zijn zevende seizoen.

Van de huidige selectie speelde Ryan Koolwijk de meeste wedstrijden voor Excelsior. De aanvoerder speelde tot dusverre 194 wedstrijden in het rood-zwarte shirt. Ook voor Luigi Bruins, die op 179 wedstrijden staat, wacht dit seizoen mogelijk een mijlpaal.

Excelsior kan dit seizoen geschiedenis schrijven. Nog nooit speelden de Kralingers zes achtereenvolgende seizoenen in de Eredivisie.

Terug naar overzicht