Enorme domper voor Excelsior tegen SC Heerenveen

30 maart 2019

Een enorme domper voor Excelsior Rotterdam, dat na rust tegen SC Heerenveen de bovenliggende partij was. De Rotterdammers kwamen echter opnieuw niet tot scoren en kregen in de laatste minuut de deksel op de neus, waardoor met 1-0 werd verloren.

Voorkeur
Excelsior Rotterdam begon met dezelfde elf spelers aan het duel tegen SC Heerenveen als tegen PEC Zwolle. Elias Mar Omarsson en Mikael Anderson kregen in het Abe Lenstra Stadion andermaal de voorkeur boven Ali Messaoud en Mounir El Hamdaoui. De vraag was vooral of Excelsior eindelijk weer eens tot scoren zou komen.

Mogelijkheid
De eerste mogelijkheid in Friesland was voor de thuisploeg, maar het schot van Ben Rienstra werd door Alessandro Damen gekeerd. Excelsior probeerde via Omarsson, Anderson en Marcus Edwards dreigend te worden, maar verder dan de rand zestien kwamen zij veelal niet. Jeffry Fortes zorgde voor gevaar uit een corner, maar ook dat leverde niets op.

Scorebord
Sam Lammers kon gevaarlijk worden na een slippertje van Thomas Oude Kotte, maar ook nu stond Damen goed op te letten. De grootste kans van SC Heerenveen op de openingstreffer was drie minuten voor rust voor Daniel Høegh. Zijn kopbal raakte het aluminium boven Damen, waardoor er na 45 minuten voetbal nog steeds 0-0 op het scorebord stond.

Goede redding
Na rust was Høegh andermaal dichtbij de 1-0. De bal viel ineens voor zijn voeten, maar Damen voorkwam een treffer met een goede redding. Excelsior was na rust echter de bovenliggende partij. De Rotterdammers kregen de nodige kansen om het duel naar zich toe te trekken, maar het doel werd ook deze avond niet gevonden.

Geen treffer
Er was een schot van Lorenzo Burnet, een schot van grote afstand van Oude Kotte, een inzet van Anderson, een balletje van Edwards en een kopbal van Jurgen Mattheij. Het leverde echter geen treffer op, mede doordat Warner Hahn een aantal knappe reddingen verrichtte. Na vier ‘droge’ wedstrijden werd dus ook vanavond het net niet gevonden.

Dramatische ontknoping
In de 90e minuut volgde een voor Excelsior dramatische ontknoping. Oud-Excelsior-speler Lucas Woudenberg zette voor en Pelle van Amersfoort tikte de bal alsnog binnen. ,,Wij vergaten de trekker over te halen en kregen uiteindelijk de deksel op de neus’’, verzuchtte Adrie Poldervaart na afloop van de wedstrijd. Invaller Ali Messaoud kreeg nog een kans op de gelijkmaker, maar ook de clubtopscorer wist deze niet te verzilveren.

Te weinig
Vriend en vijand vond dat Excelsior met de 1-0 nederlaag te weinig had gekregen. Het veranderde niets aan de uitkomst van deze avond. De Rotterdammers zullen zich weer snel moeten oprichten, want woensdag wacht in eigen stadion het belangrijke treffen met hekkensluiter NAC Breda.