Excelsior 2 verliest met 1-0 van NEC in Nijmegen

19 februari 2018

Op een ijzig koud Sportpark De Eendracht leed Excelsior 2 een 1-0 nederlaag tegen NEC 2. De thuisclub begon sterk en kwam al vroeg aan de leiding via Hicham Haouat. Het was aan een reeks prima reddingen van Mike Havekotte te danken dat het bij die ene treffer bleef. In de eerste helft konden de Rotterdammers daar aanvallend weinig tegenin brengen.

Loeiharde kopbal
Na de rust deed de ploeg van André Hoekstra dat beter en was de grootste kans voor Shane O’ Neill, die een loeiharde kopbal op de lat zag belanden. Ook de Nijmegenaren raakten tot twee maal toe de dwarsligger. Het aanvallende niveau ging naarmate de wedstrijd vorderde aan beide kanten omlaag. Excelsior 2 deed zijn best via het snelle aanvalstrio Marouane Afaker, Carlito Fermina en Jinty Caenepeel maar de gelijkmaker bleef uit.