Excelsior 2 wint in eigen huis met 3-1 van Roda JC 2

21 oktober 2019

Excelsior 2 pakte op eigen veld tegen Roda JC de eerste overwinning van dit seizoen. De Limburgers werden in het Van Donge & De Roo Stadion met 3-1 verslagen.

Openen
Freek van Eijk kreeg vroeg in de wedstrijd twee mogelijkheden namens Excelsior, maar dat leverde nog geen treffer op. Kyle Ebecilio en Arsenio Valpoort kregen ook kansen om de score te openen, maar na 45 minuten voetbal was het nog 0-0. Zes minuten na rust was het eindelijk raak voor Excelsior. Arsenio Valpoort tikte na een prima actie van Joël Zwarts de 1-0 binnen.

Verdiend
Lang konden de Rotterdammers niet van de voorsprong genieten, want Jimmy Vijgen zorgde namens Roda JC voor 1-1. In de 66e minuut kwam Excelsior weer op voorsprong. Nathan Tjoe-A-On kopte op schitterende wijze de 2-1 binnen uit een corner van Luigi Bruins. Bruins was vier minuten later opnieuw aangever, nu uit een vrije trap, toen Joël Zwarts de 3-1 binnen kopte, al zat er nog een Limburger aan voor de bal echt in het doel lag. Daarmee was de eerste, verdiende overwinning een feit voor Excelsior 2.